новини

Курсант Академії: хочу показати нашу службу у Нацгвардії всьому світу

25.01.2019 12:12

«Все почалось з нового мобільного телефону, який мав якісну камеру. Зробив кілька знімків – сподобалося. Знімки виходили цікавими, але хотілось більшого. Тоді купив перший фотоапарат Nikon, за який розраховувався частково з власної стипендії. Фотографував одногрупників, друзів, автівки, пейзажі. Все, аби вчитись», - розпочав свою історію Олександр Мисловський.

Після навчання він поспішає тренуватись у мистецтві фотографування і мріє потрапити до прес-служби Нацгвардії. Каже, що військові на фото завжди виглядають велично.

Олександр Мисловський курсант 4 курсу Національної Академії Національної гвардії України. Військовий однострій одягнув ще у підлітковому віці. Свій перший військовий досвід отримав закінчивши Державний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» імені І. Г. Харитоненка у Сумах.

Шлях у Нацгвардію розпочався з приїзду офіцера академії до ліцеїстів. Тоді молодого Олександра дуже вразили історії про нацгвардійців, і рішення було прийнято – іти на навчання до Академії Нацгвардії. Олександр став курсантом факультету логістики.

«До творчості тягнуло мене і раніше, - розповідає Олександр, - а коли прийшов до академії то побачив величНаціональної гвардії. Тоді зрозумів, що хотів би якось про це говорити не лише друзям, а і світу. І саме тоді, коли взяв до рук перший фотоапарат зрозумів, як це зможе у мене вийти. Дізнався про роботу прес-служби, побачив, що вони мають можливість показати людям гвардійців та їх службу. Пам’ятаю, що першу фотосесію організували ще з одним курсантом. З 500 фото відібрали максимум 50, - сміється курсант. – Пізніше фотографував техніку, і це у мене дійсно виходить. Тепер розвиваюсь самостійно у цьому напрямку, мрію потрапити до команди фахівців, які розповідають про гвардію».

Свою історію курсант розповів проходячи стажування у 2 Галицькій бригаді Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України  у Львові. Тут, під час екскурсії, зміг оцінити красу старого міста. Каже, що тут прекрасний плацдарм для фотографів: маленькі вулички, затишні кав’ярні, величні споруди.

«Тепер хочеться приїхати у це місто ще багато разів і фотографувати. Мав можливість пофотографувати своїх колег, які разом зі мною на стажуванні. У такі міста хочеться повертатись. Харків красиве і велике місто, але Львів – просто інший. Тепер буду надихатись не тільки гвардією, а й Львовом».

Розмовляла Аліна Новікова

фото з архіву курсанта Олександра Мисливського