новини

Що кажуть у військових частинах про військову практику курсантів НАНГУ

28.01.2019 13:08

У військових частинах оперативно-територіальних управлінь підсумували стажування особового складу курсантів другого року навчання Національної академії Національної гвардії України, які стажувались на посадах командирів відділень, а начальники служб надали характеристику кожному з них.

Як кажуть офіцери та сержанти батальйону, які супроводжували курсантів на час проходження навчання, майбутні офіцери ознайомились зі структурою та специфікою підрозділів військових частин, набули практичних навичок в організації повсякденної та службово-бойової діяльності відділення та підрозділу в цілому. Відчули на собі роль керівника та відповідальність, яка покладається на його плечі. Для декого це було легко, для когось складніше, але ж усі погоджуються, що практика для них була корисною.

«Їм є чого повчитися в військових частинах міста Дніпро, всі посадові особи у нас підготовлені, загартовані та мають неабиякий досвід у військовій справі. Всіх курсантів чекаємо в частинах для проходження військового стажування, а в подальшому на офіцерських посадах», – поділився т.в.о. заступника начальника Управління підполковник Сергій Буко.

«Набуті навички відкривають нам ширше розуміння специфіки служби підрозділів НГУ та закріплюють, раніше отримані, теоретичні знання в роботі з особовим складом та організації діяльності підрозділів», – розповів курсант командно-штабного факультету Дмитро Криворучко.

Нагадаємо, починаючи з 14 січня, курсанти 2-го року навчання Національної академії НГУ, в рамках військового стажування, виконували обов’язки командирів відділень у військових частинах. Натомість, курсанти 4-го року нині продовжують військове стажування на посадах за напрямками.

За матеріалами з військових частин