новини

Випускники Академії проходять державну атестацію

30.01.2019 16:00

У Національній академії Національної гвардії України триває державна атестація випускників. Оцінюють випускників офіцери Головного управління НГУ та викладачі цивільних вищих навчальних закладів разом з представниками науково-педагогічного складу Академії.

Атестація складається з захисту магістерських робіт, комплексного екзамену та екзамену з фізичної підготовки. Комплексний екзамен для майбутніх офіцерів складається з оцінювання знань за профільними предметами.

Для випускників факультету логістики іспит складався з двох частин. Курсанти вирішували теоретичні завдання і потім переходили до практики, де відпрацьовували завдання з технікою та озброєнням.

«Я можу сказати, що курсанти Академії прикладають багато зусиль для досягнення високих показників у навчанні. Це все завдяки покращенню навчальних програм і значному збільшенню практичної складової навчань. Випускник Академії зараз отримує дуже велику кількість практичних знань та навичок, які стануть йому в нагоді під час служби у військах», - зазначив  заступник начальника управління тилу, логістики Головного управління Національної гвардії України - начальник відділу речового забезпечення полковник Артем Шевчук .

Курсанти гуманітарного факультету складали іспит з теорії і практики роботи з особовим складом та практично відпрацьовували завдання з екстремальної психології та тактичної медицини.

Крім того, випускники зазначених факультетів склали державний екзамен з фізичної підготовки, який складався з трьох частин: теоретичної, де курсанти розкривали теоретичні засади організації фізичної підготовки, практичної, на якій вони демонстрували свої фізичні навички та методичної, де перевіряли готовність майбутніх лейтенантів до самостійного проведення занять.

Завершальним етапом для випускників став захист магістерських робіт. У своїх наукових роботах курсанти розглядали актуальні проблеми Національної гвардії. А саме питання логістичного та технічного забезпечення та питання, що стосуються особливостей військового перекладу та стратегічних комунікацій.

«Хочу відзначити високий рівень підготовки курсантів до захисту магістерських робіт. Тематика кожної наукової роботи на сьогодні актуальна та охоплює широке коло питань, пов’язаних з проблемами міжкультурної комунікації та перекладу. Під час захисту магістерських робіт випускники показали свій фаховий рівень, вміння робити аргументовані висновки та підтверджувати матеріали фактичними даними», - заступник начальника управління міжнародного співробітництва ГУ НГУ полковник Сергій Мальцев.

Поряд з майбутніми офіцерами державну атестацію здають і студенти, які навчаються на вищезазначених факультетах.

«Важливим є той факт, що військовослужбовці контрактної служби мають можливість в Академії отримати освіту безкоштовно. На мій погляд – це унікальна можливість отримати диплом та престижну професію», - зазначив прапорщик Дмитро Панкратов. 

Вже цього тижня на випускників Академії чекає отримання дипломів та випуск.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ