новини

Ліцеїстам та студентам Західного регіону розповіли про навчання в Академії Нацгвардії

30.01.2019 14:00

Курсанти Національної академії Національної гвардії України, які проходять стажування у Західному оперативно-територіальному об’єднанні, ознайомили ліцеїстів та студентів регіону з перевагами навчання та служби у військовому виші.

Гвардійці гуманітарного та командно-штабного факультетів завітали до Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою та Гущинецького вищого професійного училища Вінницької області.

Поява бійців у військовій формі викликала позитивний та добрий настрій у молоді. Військовослужбовці розповіли про переваги служби за контрактом, пріоритети вступу до Академії, а саме матеріальне, речове та високе фінансове забезпечення військовослужбовців, наявність усіх необхідних передумов для просування по службі, самореалізацію.

«Національна академія дає можливість не тільки освоїти військову справу, а й розвинути свої спортивні, художні та наукові здібності. Було помітно, що дехто вже відмітив для себе навчання та службу в нашому навчальному закладі. Тож охоче чекаємо на вас», - звернувся до студентів курсант гуманітарного факультету Максим Таран.

Абітурієнтам показали відеофільми про діяльність Академії та всієї Національної гвардії України. Курсанти та офіцери відповіли на запитання, які цікавили молодь з приводу вступу до навчального закладу та порядок підписання контракту на військову службу.

«Пам’ятайте, що Академія Нацгвардії потребує таких завзятих юнаків та дівчат як ви, тому ми з радістю чекаємо на вас в стінах нашого вишу», - наголосив підполковник Олексій Міршук.

Крім того, гвардійці запросили майбутніх абітурієнтів відвідати навчальний заклад на День відкритих дверей та побачити, як проходить навчання та підготовка майбутніх офіцерів.

«Ще з дитинства мені подобається військова форма та військовий дух і в подальшому хотілося б пов’язати своє життя з військовою службою. Саме тому я пішов вчитися до ліцею. Сьогодні я впевнився в тому, що неодмінно буду намагатися стати курсантом Академії», - поділився планами ліцеїст Юрій Ковальчук.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ