новини

Харківські курсанти ознайомились із роботою львівських працівників поліції

30.01.2019 12:00

Під час стажування у військовій частині 4114 Західного оперативно-територіального об’єднання курсанти другого та четвертого курсу Національної академії Національної гвардії України ознайомились із роботою працівників поліції в місті Львові. Курсанти мали змогу побачити як працює Ситуаційний центр, для чого існує поліція комунікації або поліція діалогу та які їхні завдання.

«Гвардійці військової частини 4114 постійно залучаються до несення служби з охорони громадського порядку, - розповідає заступник начальника Західного територіального управління Національної гвардії України з громадської безпеки полковник Роман Мушак, - отже військові наряди постійно співпрацюють з поліцією. З допомогою керівництва Головного управління Національної поліції у Львівській області для курсантів зробили невеличку екскурсію в саме «серце» патрульної поліції».

Центр виконує функції колишніх чергових частин різних підрозділів поліції Львівщини. На відміну від старої системи, у Ситуаційному центрі все комп’ютеризовано. Курсанти мали змогу на власні очі подивитись на роботу  диспетчерів міста, аналітиків та інших посадовців центру. Побачити як інформація з відеокамер, Інтернету, інших ресурсів акумулюється, аналізується та які рішення приймаються в тій чи іншій ситуації, яка відбувається в місті та області.

«Знав що є такі центри, але сьогодні побачив все на власні очі. Ніколи не знав що майже кожен куток міста відстежується. Видно де знаходиться піший, або автопатруль», - поділився своїми враженнями курсант 2 курсу сержант Дмитро Солтовський.

Наступним кроком знайомства курсантів з роботою патрульної поліції була розповідь про превентивну комунікацію поліції з організаторами, або активними учасниками масових заходів. Майбутні офіцери дізнались як створювалась поліція діалогу та їхні обов'язки під час проведення масових заходів.

Група інформації і комунікації Західного ТУ