новини

«Обирайте майбутню професію за покликом серця», - майор Валерій Крижановський

30.01.2019 19:01

Військовослужбовці Київського факультету Національної академії Національної гвардії України агітували старшокласників міста Узин Київської області на навчання у Академії.

Дізнавшись про приїзд гвардійців, керівництво гуманітарного відділу Узинської міської ради зібрало учнів старших класів усіх шкіл у актовій залі гімназії. Курсанти третього року навчання факультету на чолі з начальником курсу розповіли присутнім про функції, які виконують гвардійці та про умови вступу на навчання.

Також учням продемонстрували відео про Національну академію Національної гвардії України, що відображає освітній процес та курсантські будні.

«Обирайте майбутню професію за покликом серця, адже справа якою ви хочете займатися по життю повинна бути бажаною. Наш навчальний підрозділ чекає на вмотивованих, мужніх, сильних духом, готових до фізичних навантажень хлопців та дівчат – справжніх патріотів своєї держави», - підкреслив начальник курсу майор Валерій Крижановський.

«Коли я навчався у одинадцятому класі,  з нами проводили профорієнтаційну роботу офіцери – випускники Київського факультету. І вони, ви не повірите, поставили «останню крапку» у моїх роздумах над вибором майбутньої професії. Після спілкування з ними я твердо вирішив стати офіцером Національної гвардії України», - розповів курсант третього року навчання молодший сержант Віктор Данюк.

Діти охоче спілкувалися з курсантами, задавали питання про тонкощі навчання у такому, на їх погляд, специфічному навчальному закладі.  По закінченню заходу, учні яких зацікавило навчання у Академії, отримали буклети з вичерпною інформацією щодо процедури вступу. Також їх запросили на День відкритих дверей, який буде проведено п’ятого лютого на території факультету.

автор: лейтенант Альона Крижановська

фото автора