новини

В Академії офіцери Національної гвардії готуються до навчання у Франції

31.01.2019 11:37

У Національній академії Національної гвардії України проходять підготовчі курси з вдосконалення рівня володіння французькою мовою для офіцерів Академії та військових частин НГУ.

Протягом півтора місяця гвардійців готуватимуть до складання іспитів у посольстві Франції і подальшого направлення на навчання до школи офіцерів Національної жандармерії Франції.  Весь курс спрямований на підвищення вмінь спілкування іноземною мовою.

Навчають офіцерів викладачі мовного відділу Академії та представник Харківського французького центру «Альянс Франсез» Роман Мардер. У підготовці військовослужбовців викладачі використовують сучасну комунікативну методику із залученням мультимедійних ресурсів та інтерактивних засобів.

«Академія плідно співпрацює з «Альянс Франсез». Курсанти та студенти навчального закладу  регулярно відвідують розмовні клуби та користуються бібліотекою.  Вперше залучають викладачів з Альянсу проводити заняття саме на базі  Академії. На сьогодні перед нами стоїть чітке завдання – ми готуємо офіцерів Національної гвардії до співбесіди у посольстві Франції, тому в основному ми повторюємо та практикуємо розмовну лексику. Під час занять ми переглядаємо актуальні на сьогоднішній день новини та відеоматеріали, щоб офіцери могли реагувати на неочікувані питання», – зазначив Роман Мардер.

Всього на курсі навчається три офіцери. Варто зазначити, що заняття проходять не лише в Академії, а й в асоціації «Альянс Франсез», де офіцери мають можливість поспілкуватися з носієм французької мови.

«Зараз ми наполегливо готуємося до здачі екзамену з французької мови. Заняття проходять інтенсивно та якісно, тому що у нас досить мало часу, але досить великий обсяг роботи. У викладачів особистий підхід навчання. Вони використовують новітні технології, знаходять цікавий матеріал, який ми обговорюємо під час занять. Кожен викладач має власну точку зору та міжнародний досвід, яким він ділиться з нами», - зазначає старший лейтенант Дмитро Матійчук.

Варто зазначити, що старший лейтенант Дмитро Матійчук був одним з перших учасників інтенсивних курсів з вивчення іноземної мови, які проходили в Академії у 2017 році. Крім того, він брав участь  у навчаннях міжнародного рівня. Офіцер тричі проходив навчання у Школі офіцерів жандармерії Румунії (двічі навчання проходило англійською мовою, останній раз – французькою).

Дмитро зізнається, що брати участь у міжнародних навчаннях – це величезний досвід. Адже, спілкуючись з носіями мови ти маєш можливість з початкового рівня володіння мовою досягти як мінімум середнього.

«Я сподіваюсь, що зможу взяти все можливе з даного курсу щоб з кращого боку представити Національну гвардію і довести, що в Академії якісно готують офіцерів і з набутими знаннями спокійно кожен може навчатися за кордоном», - додає Дмитро.

Вже на початку березня офіцери складуть екзамени у посольстві Франції, де покажуть рівень володіння французькою мовою.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ