новини

В Академії Нацгвардії провели заняття з бійцями батальйону територіальної оборони

30.01.2019 08:20

В Національній академії Національної гвардії України з військовослужбовцями батальйону територіальної оборони проведено заняття, метою якого було ознайомлення бійців зі зразками зброї для знищення броньованої та літаючої техніки.

Заняття організовано для військовослужбовців батальйону територіальної оборони, до складу якого входять як солдати, так і офіцери запасу. Бійці живуть звичайним цивільним життям та систематично навчаються військовій справі.

Під час заняття, доцент кафедри озброєння та стрільби підполковник Юрій Самсонов довів до уваги слухачів основні теоретичні питання щодо будови та загальної характеристики зброї, а особливу увагу звернув на заходи безпеки під час бойової стрільби з даними зразками зброї.

«Військовослужбовці батальйону територіальної оборони завдяки таким заняттям мають можливість в спокійних умовах навчитися вміло володіти зброєю. Кожен боєць розуміє важливість та необхідність навчатися військовій справі згідно своїх військових спеціальностей»,  - зазначив підполковник Юрій Самсонов.

На першому етапі занять були розглянуті питання стосовно ознайомлення з такими видами зброї, як переносний зенітно – ракетний комплекс «Ігла» та протитанкові ракетні комплекси «ФАГОТ» і «Стугна-П». Особливістю другого етапу заняття було практичне відпрацювання стрільби на тренажерах.

«У зв’язку з розширенням батальйону територіальної оборони, в штаті з’явився протитанковий взвод. Досвід роботи на зразках зброї, призначених для боротьби з броньованою та літаючою технікою нажаль невеликий. Завдяки Національній академії, ми змогли більш детально ознайомитися зі зразками зброї та виконати стрільбу на тренажерах»,  - розповідає командир батальйону територіальної оборони майор Ігор Куліпетов.

 Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ