новини

В Академії Нацгвардії підвели підсумки практики курсантів

31.01.2019 16:48

Протягом двох тижнів більше 300 курсантів другого року навчання Національної академії проходили практику у 5 військових частинах прямого підпорядкування та 5 територіальних управліннях Національної гвардії України. Хлопці та дівчата практикувалися на посадах командирів відділень. Після опанування практичних знань, в військових частинах підвели підсумки практичної роботи майбутніх офіцерів. Командири частин визначили рівень знань гвардійців та відзначили кращих курсантів, які проявили відмінні командирські якості. Під час підведення підсумків кожен курсант отримав оцінку за свої знання та вміння.

«Курсанти отримали чимало практичного досвіду за час проходження практики. Я вдячний їм за добру службу та допомогу. Буду радий в майбутньому бачити курсантів вже на офіцерських посадах в нашій військовій частині», - подякував за наполегливість курсантам т.в.о. командира військової частини міста Хмельницький майор Сергій Соловей.

По прибуттю до Академії, у курсантів пройшов останній етап в військовій практиці. Гвардійці проводили захист своєї практики.

За підсумками захисту, курсанти всіх факультетів виконали поставлені завдання. Більшість гвардійців показали добру теоретичну та практичну підготовку. Крім того, курсанти обмінялись досвідом та розповіли один одному про військові частини Нацгвардії України, про ведення документації в підрозділах та до яких нарядів залучались.

«Кожен день я була поряд зі своїми підлеглими. Я проводила заняття, залучалася до планової варти, вивчала особовий склад та допомагала їм у навчанні. Під час військової практики особисто для себе визначила, чого ще треба навчитись до стажування вже в якості командира взводу», - розповідає курсант гуманітарного факультету Юлія Ромах.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ