новини

68 молодих офіцерів поповнять лави Національної гвардії (ВІДЕО)

02.02.2019 12:43

БІЛЬШЕ ФОТО ДИВІТЬСЯ ТУТ 

У Національній академії Національної гвардії України пройшов випуск молодих лейтенантів.

Підрозділи Національної гвардії поповнять 68 молодих офіцерів. Вперше з лав Академії випускаються офіцери-магістри тактичного рівня. Ставши бакалаврами, вони навчалися ще півтора року аби отримати наступний освітньо-кваліфікаційний рівень «магістр».

Поряд з лейтенантами закінчили навчання 34 студенти. Загалом 28 випускників Академії отримали дипломи з відзнакою.

«Саме на вас, молодих офіцерів Національної гвардії, покладаються великі надії. Від вашого ставлення до виконання службових обов’язків, від ваших дій і вчинків, життєвої позиції кожного, залежатимуть долі багатьох людей і держави в цілому. З багатим досвідом, який вам надали в нашому навчальному закладі, ви повинні стати надійними захисниками нашої держави. Бажаю вам завжди зберігати стійкість духу, виявляти притаманну вам мужність та вміння невідкладно приймати правильні рішення. Хай вам щастить!», - привітав випускників начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

Варто зазначити, серед випускників були не тільки курсанти, які навчались в Академії з першого року навчання, а й військовослужбовці з військових частин, які раніше отримали базову вищу освіту і навчались вони для отримання офіцерських погонів лише півтора року. Крім того, лейтенантські погони отримали три дівчини.

Привітав випускників директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації Олексій Максимов:

«Дорогі випускники, маю високу честь передати найщиріші привітання випускникам від голови Харківської обласної державної адміністрації Юлії Світличної. Сьогодні наша країна стала сильнішою, бо на її захист стають вмотивовані патріоти, які вже завтра прибудуть до військових частин і будуть виконувати священний обов’язок. Викладачі та офіцери Академії зробили все можливе, щоб ви мали на озброєнні знання, навички, а далі все залежить тільки від вас. Тому, успішної кар’єри, досягнень, творчих успіхів. А вчорашнім студентам бажаю знайти своє місце у Національній економіці України і внести вагомий внесок у зміцнення нашої держави».

Від імені випускників-курсантів звернувся лейтенант Роман Іванюк. Він подякував командирам, які навчали і були наставниками, викладачам, котрі  ділилися знаннями протягом усіх років навчання, батькам, які дали дорогу в життя.

З нагоди свята за сумлінне виконання службових обов’язків було нагороджено почесними грамотами та подяками від командувача Національної гвардії України молодих офіцерів та викладачів Академії.

Вітаємо випускників із закінченням навчання та бажаємо успіхів у подальшій професійній діяльності!

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ