новини

Офіцери з військ інтенсивно вивчають іноземні мови в Академії

06.02.2019 17:41

У Національній академії Національної гвардії України розпочались інтенсивні курси з вивчення англійської та французької мови.

З 2016 року військовослужбовці Національної гвардії вивчають іноземні мови на базі мовного відділу Академії. За весь період, понад 200 гвардійців пройшли навчання та отримали сертифікати відповідно до мовного стандарту НАТО STANAG 6001.

З 2018 року інтенсивні курси проводяться не лише з англійської, а й з французької мови. Заняття проводять викладачі мовного відділу, які мають відповідний міжнародний досвід. Всі вони брали участь у міжнародних навчаннях, операціях з підтримання миру та безпеки.

Цього разу курси проходить 31 військовослужбовець з підрозділів Національної гвардії. Серед них 5 офіцерів, які вивчають французьку мову.

«Важливою складовою у підготовці офіцерів Національної гвардії України є вивчення іноземних мов. Нацгвардія знаходиться у процесі реформування та приведення до відповідності міжнародних стандартів своїх підрозділів. Наше основне завдання - забезпечення мовної підготовки для особового складу Національної гвардії України та подальшого використання іноземної мови для їх діяльності з аналогічним формуванням країн членів FIEP та NATO. Кожного разу ми покращуємо і вдосконалюємо програму інтенсивних курсів та робимо усе можливе, щоб за дванадцять тижнів офіцери досягли максимальних успіхів у вивченні англійської та французької мови», - зазначив т.в.о начальника мовного відділу підполковник Володимир Гончар.

Плани навчальних занять складені з урахуванням рекомендацій BILC, під час яких основний нахил йде на відпрацювання навиків спілкування, читання, аудіювання та письма. Ці чотири показники є ключовими в оцінюванні, як повноцінного учасника міжнародної діяльності. Офіцери практикують спілкування, аналізують відеоматеріали, беруть участь у круглих столах. Загалом для вивчення іноземних мов офіцерами Національної гвардії відведено 480 годин.

«Для мене є дуже важливим вивчення іноземних мов. Особливо сьогодні, коли міжнародна співпраця у Національній гвардії України з кожним днем розширює свої рубежі. В подальшому, у офіцерів Нацгвардії, які навчалися на мовних курсах, є можливість проходити стажування в різних країнах світу, брати участь в заходах міжнародної діяльності, бути у якості перекладача під час візитів іноземних делегацій. Особливо мотивує те, що викладачі, які нас навчають мають досвід у закордонних відрядженнях. Вони, завдяки багатому досвіду під час занять наводять багато прикладів, таким чином прививають бажання  навчатися та володіти мовою», - зазначив учасник курсу старший лейтенант Михайло Войтенко.

Після завершення курсів на офіцерів чекають заліки у вигляді тестів. Після чого вони отримають сертифікати про закінчення курсу, де буде зазначено рівень знань.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації  НА НГУ

фото Вікторії Пудровської