новини

285 курсантів Академії отримали досвід на офіцерських посадах у військах

05.02.2019 14:58

Випускники усіх факультетів Національної академії Національної гвардії України завершують стажування у військових частинах НГУ.

По всій Україні військове стажування проходили 285 курсантів, з них 25 дівчат.

На початку стажування курсанти ознайомлювалися з історією, традиціями, завданнями та специфікою кожної частини. Протягом місяця майбутні офіцери вдосконалювали професійні навички на посадах, згідно з їх фахом навчання.

Курсанти командно-штабного факультету виконували обов’язки командира взводу, проводили заняття та тренування з підлеглим особовим складом. Майбутні офіцери факультету логістики проходили військове стажування на посадах начальника автослужби, служби озброєння, продовольчого та речового забезпечення. Випускники гуманітарного факультету  виконували обов’язки заступника командира роти по роботі з особовим складом та офіцера відділення психологічного забезпечення.

Контролювали хід проведення стажування та надавали допомогу  випускникам 15 офіцерів з Академії Нацгвардії.

«Головне завдання курсантів ознайомитися з посадами, які вони обійматимуть після випуску. Стати компетентним в управлінні й вихованні військовослужбовців – це основне для кожного курсанта на період стажування», - зазначив керівник стажування підполковник Олексій Міршук.

Протягом стажування усі курсанти залучалися до несення служби з охорони громадського порядку, конвоювання та інших видів служб. Крім того, випускники Академії  проводили агітаційні заходи щодо вступу до Академії, як у військових частинах, так і у школах та ліцеях.

«Особисто для мене, військове стажування - це можливість перейняти досвід роботи на офіцерських посадах, дізнатися специфіку служби у військових частинах Національної гвардії. Цікаво було дізнатися як проходить служба у кінологічних підрозділах НГУ, як працюють зі службовими собаками військовослужбовці, та в чому полягають особливості роботи заступника командира роти по роботі з особовим складом», - зазначив курсант гуманітарного факультету старший солдат Павло Сторожук.

Вже завтра випускники повернуться до Академії, де на них чекає захист стажування та підготовка до складання державної атестації.

Старший солдат Вікторія Максюта,

фото автора