новини

Журналістам зі всієї України показали досягнення Національної гвардії за останні п’ять років

14.02.2019 10:18

До Національної академії Національної гвардії прибули 22 журналісти з регіональних та центральних видань з Волинської, Дніпропетровської, Закарпатської, Львівської, Тернопільської, Чернівецької, Донецької, Луганської та Харківської областей. Прес-тур для журналістів був організований в рамках проекту «Реформи в Україні очима журналістів регіональних медіа».

Прес-тур розпочався з зустрічі журналістів з начальником Академії генерал-лейтенантом Сергієм Соколовським та керівним складом навчального закладу. Начальник Академії ознайомив гостей з діяльністю навчального закладу та основними завданнями, які на сьогоднішній день виконує Національна гвардія України.

«За останні роки Національна гвардія України та Академія суттєво змінилась, поряд з цим змінилась і система військової освіти. Наш навчальний заклад постійно розвивається, змінює підходи у навчанні на найбільш сучасні, інтегрує ефективні методи викладання і все це задля однієї головної мети – виховання покоління офіцерів, які будуть професійними захисниками своєї держави і фахівцями обраної справи. Вже багато зроблено і ще більше ми плануємо зробити. Вивчення іноземних мов, використання кращого міжнародного досвіду – це перспективні напрями розвитку нашого навчального закладу, і я впевнений, вірний шлях для підготовки сучасного офіцера», – зазначив генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

Представники преси відвідали музей Академії, де представлені експонати різних етапів розвитку навчального закладу. На виставці озброєння їх ознайомили з сучасними зразками пістолетів, автоматів, ручних кулеметів українського виробництва «Форт» та новітнім снайперським озброєнням.

Крім того, групі журналістів представили сучасні цифрові радіостанції виробництва «Harris», тактичні планшети, комплекти супутникового зв’язку та радіорелейні станції українського виробництва. Їм показали пристрої, які призначені для пошуку мін, огляду приміщень, транспортних засобів та переміщення вибухонебезпечних предметів.

Учасникам прес-туру презентували й зразки форми  одягу, які існують на даний час в НГУ та призначені для виконання службово-бойових завдань різного характеру.

Представники ЗМІ відвідали навчально-спортивний комплекс Академії, а саме: ігровий зал, зал з кросфіту та рукопашного бою. У вогневому комплексі вони ознайомилися з роботою спеціалізованих тренажерів: «КРАЗ», БТР-4Е та бойового модулю «Парус».

«З того, що я сьогодні побачила в стінах Академії Нацгвардії можу тільки порадіти за курсантів, які мають можливість навчатися у сучасному навчальному закладі військового спрямування. При цьому, приставка "військового" ніяк не бентежить, а навпаки, враховуючи навчальний процес, який поєднується з технічно та інформаційно-оснащеними аудиторіями, в яких викладають висококваліфіковані викладачі показує, що майбутнє України в безпеці», - поділилася враженнями кореспондент Альона Руденко.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ