новини

Офіцерів – магістрів ознайомили з системою підготовки снайперів в Національній гвардії України

18.02.2019 10:32

В Національній академії Національної гвардії України з офіцерами-слухачами оперативно-тактичного рівня провели бінарне заняття з дисципліни «Управління повсякденною діяльністю військової частини НГУ».

Заняття щодо організації бойової підготовки у військовій частині НГУ провели старший викладач кафедри бойового та логістичного забезпечення Олександр Шаповал та начальник служби підготовки та бойового застосування снайперів Головного управління Національної гвардії України підполковник Микола Шерстюк.

Протягом заняття, викладачі провели аналіз підготовки снайперів в країнах-членах НАТО, розкрили перспективи розвитку та новітні підходи щодо підготовки снайперів в Національній гвардії України.

«В Національній гвардії України питанням підготовки снайперів, їхнього озброєння та спорядження приділяється особлива увага. Ми проводимо підготовку снайперів відповідно до програми бойової та спеціальної підготовки та елементів індивідуальної підготовки, наближеним до стандартів НАТО. Як показує досвід операції об’єднаних сил, добре підготовлені та озброєні снайпери суттєво впливають на здатність підрозділів успішно виконувати бойові завдання», - розповідає підполковник Микола Шерстюк.

Протягом заняття, викладачі розповіли, як правильно займати позицію, маскувати її та обладнувати належним чином. Значна увага приділялась питанням закріплення навиків ведення спостереження, виявлення цілей, визначення відстаней до них та підготовці вихідних даних для стрільби.

Слухачі активно приймали участь в обговоренні питань щодо актуальних підходів в підготовці снайперів.

«Бінарні заняття дозволяють розкрити в повній мірі тематику занять завдяки теоретичній базі та практичним  прикладам. Участь в проведенні заняття офіцера, що має такий великий досвід під час виконання завдань за призначенням, безсумнівно підвищило актуальність теми заняття», – зазначив старший викладач кафедри службово-бойового застосування Олександр Шаповал.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ