новини

285 курсантів Академії отримали досвід на офіцерських посадах у військах

08.02.2019 10:33

Випускники усіх факультетів Національної академії Національної гвардії України завершують стажування у військових частинах НГУ.

По всій Україні військове стажування проходили 285 курсантів, з них 25 дівчат.

На початку стажування курсанти ознайомлювалися з історією, традиціями, завданнями та специфікою кожної частини. Протягом місяця майбутні офіцери вдосконалювали професійні навички на посадах, згідно з їх фахом навчання.

Курсанти командно-штабного факультету виконували обов’язки командира взводу, проводили заняття та тренування з підлеглим особовим складом. Майбутні офіцери факультету логістики проходили військове стажування на посадах начальника автослужби, служби озброєння, продовольчого та речового забезпечення. Випускники гуманітарного факультету  виконували обов’язки заступника командира роти по роботі з особовим складом та офіцера відділення психологічного забезпечення.

Контролювали хід проведення стажування та надавали допомогу  випускникам 15 офіцерів з Академії Нацгвардії.

«Головне завдання курсантів ознайомитися з посадами, які вони обійматимуть після випуску. Стати компетентним в управлінні й вихованні військовослужбовців – це основне для кожного курсанта на період стажування», - зазначив керівник стажування підполковник Олексій Міршук.

Протягом стажування усі курсанти залучалися до несення служби з охорони громадського порядку, конвоювання та інших видів служб. Крім того, випускники Академії  проводили агітаційні заходи щодо вступу до Академії, як у військових частинах, так і у школах та ліцеях.

«Особисто для мене, військове стажування - це можливість перейняти досвід роботи на офіцерських посадах, дізнатися специфіку служби у військових частинах Національної гвардії. Цікаво було дізнатися як проходить служба у кінологічних підрозділах НГУ, як працюють зі службовими собаками військовослужбовці, та в чому полягають особливості роботи заступника командира роти по роботі з особовим складом», - зазначив курсант гуманітарного факультету старший солдат Павло Сторожук.

Вже завтра випускники повернуться до Академії, де на них чекає захист стажування та підготовка до складання державної атестації.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ