новини

В Академії вшанували учасників бойових дій на території інших держав

15.02.2019 10:38

В Національній Академії Національної гвардії пройшли урочистості з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Захід розпочався з внесення бойового прапору Національної академії.

Присутні хвилиною мовчання  вшанували пам’ять воїнів-інтернаціоналістів, які загинули у боях на території інших держав, а також віддали життя за збереження незалежності України в зоні проведення операції об’єднаних сил.

«Шановні присутні, сьогодні я хочу привітати військовослужбовців, які були учасниками бойових дій на території інших держав. Ваш безцінний бойовий досвід потрібний для підготовки наступних поколінь гвардійців. Ваша активна життєва позиція, вірність військовій присязі заслуговують на глибоку повагу. Ми вдячні вам за мужність і патріотизм, за стійкість та витримку. Ми завжди будемо пам’ятати всіх тих, хто не повернувся. Бажаємо усім, хто пройшов нелегкий бойовий шлях, міцного здоров’я, щастя й миру, добробуту в родинах», - звернувся перший заступник начальника Національної академії з навчально-методичної та наукової роботи полковник Олександр Морозов.

Рішенням голови Української Спілки ветеранів Афганістану, полковники у відставці Олександр Старух та Анатолій Лазутський, підполковник запасу Сергій Монахов та старший прапорщик запасу Геннадій Стариковський нагороджені медаллю «Честь. Мужність. Пам’ять».

Для присутніх виступила заслужена артистка естрадного мистецтваУкраїни Ольга Полежака.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ