новини

В Академії Нацгвардії відбувся захист докторської та кандидатської дисертацій

25.02.2019 12:08

Під час засідання спеціалізованої вченої ради в Національній академії Національній гвардії України відбувся захист докторської та кандидатської дисертаційних робіт.

Дисертацію на здобуття наукового ступеня доктора військових наук захистив  заступник начальника науково-дослідного центру – начальник науково-дослідної лабораторії службово-бойового застосування НГУ полковник Володимир Бацамут. Тема його дисертаційної роботи – «Теоретичні основи створення оперативних угруповань НГУ для забезпечення громадської безпеки при виникненні надзвичайних ситуацій соціального характеру державного рівня».

Після захисту відбулася дискусія за участі членів спеціалізованої вченої ради. Всі учасники дискусії відзначили високий рівень наукової роботи автора, а також окреслили перспективи подальших досліджень з цієї теми.

На сьогодні Володимир Бацамут є автором понад 50 наукових праць, у тому числі 43 статті у наукових фахових виданнях України з військових наук, з них 4 статті у виданнях, що включені до міжнародних наукометричних баз. Як зазначив Володимир Бацамут, над роботою він працював протягом 14 років, останні 3 з яких – під час навчання в докторантурі Національної академії.

Докторську дисертацію за даною спеціальністю у галузі військових наук захищено вперше в Україні. Тому це значна подія для всієї наукової спільноти  нашого навчального закладу.

Того ж дня дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата військових наук захистив начальник центру охорони праці та пожежно-технічного нагляду Служби безпеки України Андрій Катещенок.

Науковим керівником обох здобувачів став головний науковий співробітник науково-дослідного центру Академії, доктор військових наук, професор Григорій Дробаха.

Обидві дисертації викликали зацікавлення у науковців, які відзначили актуальність проведених досліджень та вказали на важливість одержаних результатів.

«Обидва доповідача проявили себе на високому рівні, в повному обсязі донесли інформацію до аудиторії стосовно тем доповіді. Для нашого навчального закладу захист докторської дисертації в галузі військових наук є великим досягненням», - зазначив перший заступник начальника Національної академії з навчально-методичної та наукової роботи полковник Олександр Морозов.

Вітаємо науковців і бажаємо подальших успіхів на теренах науки!

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ