новини

Історичний екскурс для курсантів Київського факультету

28.02.2019 16:38

Курсантам третього та четвертого років навчання Київського факультету розповіли та продемонстрували, як з появою артилерії та вогнепальної зброї на полі бою змінилася історія європейських війн, та як історично виглядали та воювали козаки-запорожці.

Віталій Павленко – реконструктор військової історії та надзвичайно цікава людина, яка захоплюється відтворенням матеріальної й духовної культури з використанням археологічних, образотворчих і письмових джерел. Він використовує метод рольової гри й наукового експерименту для більш глибокого вивчення досліджуваного питання.

У автентичному вбранні українського піхотинця XVII століття пан Віталій розповів гвардійцям про те, що козаки займалися військовою справою, також він провів порівняльний аналіз тогочасного і сучасного війська.

«Мені дуже сподобалася дана лекція. Цікаво побачити, доторкнутися до зброї, екіпіровки, одягу тих часів. Кожен повинен знати свою історію, адже історія - це найцінніша книга, з якої можна черпати мудрість, необхідну для побудови гідного майбутнього» - розповів курсант третього року навчання солдат Костянтин Забільський.

Протягом більш ніж двохгодинної лекції майбутні офіцери дізналися багато побутових традицій тогочасних військових, їх раціон, матеріальне забезпечення, дізналися як вели бій багато років тому їх пращури.

Командування факультету висловило подяку запрошеному гостю, який винайшов можливість таким незвичайним способом донести до курсантів  історію семи століть розвитку європейського війська та козацтва.

Автор: лейтенант АльонаКрижановська

Фото автора