новини

«Віра - це сила, яка змінює мислення, формує вас як духовно, так і фізично», - головний капелан Національних Збройних Сил Латвійської Республіки Ельмарс Плявінш

19.02.2019 19:36

Представники Національних Збройних Сил Латвійської Республіки відвідали Академію Нацгвардії.

Під час зустрічі перший заступник начальника Академії полковник Олександр Морозов ознайомив представників делегації  з діяльністю навчального закладу.

«Наш навчальний заклад постійно розвивається, змінює підходи у навчанні на найбільш сучасні, інтегрує ефективні методи викладання і все це задля однієї головної мети – виховання покоління офіцерів, які будуть професійними захисниками своєї держави і фахівцями обраної справи», - зазначив полковник Олександр Морозов.

Головною метою візиту була зустріч та спілкування іноземних представників з майбутніми офіцерами Національної гвардії України.

«Ми вже не вперше в Україні. Ми зустрічаємось  з військовими різних силових структур, які беруть участь у бойових діях на Сході України та надаємо їм допомогу», - зазначив головний капелан Національних Збройних Сил Латвійської Республік Елмарс Плявінш.

Представники іноземної делегації ознайомили гвардійців зі специфікою роботи військових капеланів у Національних Збройних силах Латвії та акцентували увагу на важливості роботи капеланів на території бойових дій. Головний капелан Національних Збройних Сил Латвійської Республіки Ельмарс Плявінш зазначив, що для воїна будь-якої країни світу віра в Бога така ж важлива, як і фізична підготовка:

«Віра  - це сила, яка змінює мислення, формує вас як духовно, так і фізично. В будь-якій ситуації ви не повинні здаватися».

Головний капелан звернувся до гвардійців з промовою про обов’язкові офіцерські якості у кожному з них. Насамперед про лідерство та піклування про особовий склад. Він на власному прикладі показав, що у свої 48-ім років знаходиться у гарній фізичній формі. Разом із двома курсантами він  змагався по віджиманню від підлоги. Він зауважив, що їх робота в армії схожа на роботу психологів, але вони більше працюють із людиною духовно.

Нагадуємо, що з представниками Посольства Латвійської Республіки в Україні було досягнуто домовленостей щодо надання гуманітарної допомоги в рамках програми НГУ по роботі з незахищеними верствами населення у зоні конфлікту Донецької та Луганської областей, яку буде направлено до району проведення ООС для передачі місцевому населенню.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ