новини

В Академії Нацгвардії підвели підсумки військового стажування випускників

01.03.2019 15:37

В Національній академії Національної гвардії України пройшло підведення підсумків стажування курсантів випускних курсів. В центрі культури начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський зустрівся з майбутніми офіцерами, які проходили стажування на базі 5 оперативно-територіальних об’єднань і  частин прямого підпорядкування. Загалом 281 гвардієць вдосконалював свої практичні навички на офіцерських посадах згідно з фахом навчання.

«Практичний досвід у сучасних умовах є не менш важливим, ніж теоретична підготовка, і ви в цьому змогли переконатися. Керівники військових частин дали належну оцінку теоретичній підготовці, дисциплінованості, практичному виконанню обов’язків. Кожен з вас приймав рішення й діяв в реальних умовах, виконуючи службово-бойові завдання, зміг побачити, оцінити свої здібності і спрямувати їх у правильному напрямку діяльності», - звернувся до  курсантів генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

Начальники  кафедр Академії у своїх доповідях відмітили кращих курсантів та визначили пріоритетні напрямки,  яким потрібно приділити більше уваги в ході завершення навчання.

Курсанти Академії повністю відпрацювали програму стажування і індивідуальні завдання. За результатами військових частин 134 курсанта отримали оцінку «відмінно» та 146 гвардійців оцінку «добре».

«Особисто для мене це стажування допомогло стати впевненішим у собі, своїх силах і навчитися виступати перед людьми. Зокрема, я на власному досвіді відчув, як це бути командиром взводу, зумів організувати та дисциплінувати не тільки себе, а й особовий склад», - розповідає курсант командно-штабного факультету Владислав Єрьоменко.

Тепер головне завдання майбутніх офіцерів - підготовка до складання державної атестації.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ