новини

Учасник інтенсивного курсу в Академії розповів наскільки важливо вивчати англійську мову

05.03.2019 19:03

У Національній академії Національної гвардії України тривають інтенсивні курси з вивчення іноземної мови.

Цього разу курси проходить 31 військовослужбовець з підрозділів Національної гвардії.

Одним із учасників курсу є офіцер авіаційної бази Національної гвардії лейтенант Михайло Трегубов. Він закінчив Кременчуцький льотний коледж, а з 2016 року проходить службу у НГУ. Михайло займає посаду льотчика-штурмана 2 ланки 2 авіаційної ескадрильї на вертольотах.

«У своїй професійній діяльності ми займаємось авіаційними перевезеннями та повітряною вогневою підтримкою. Також на базі аеродрому здійснюється десантна підготовка підрозділів спеціального призначення Національної гвардії України. Я, як другий пілот, займаюсь забезпеченням навігації у вертольоті», - зазначає офіцер.

Хлопець запевняє, що не збирається на цьому зупинятися та наполегливо працює, щоб  дійти до наступної цілі: стати командиром вертольоту. Та для Михайла це не єдина мета. Він хоче побувати у закордонному відрядженні і перейняти досвід іноземних партнерів:

«Я хочу перейняти досвід закордонних країн, подивитися на їх специфіку роботи, вникнути в цю атмосферу та обов’язково застосувати цей досвід у наших підрозділах.  Та я розумію, як вільно та чітко я повинен володіти іноземною мовою. Англійську мову я вивчаю зі школи. Також коли навчався у коледжі відвідував курси, спеціалізовані на військовій термінології, що стосується авіації. Та розумів, що моїх знань недостатньо. Саме тому, я приїхав на інтенсивні курси щоб досконально вивчити англійську».

Військову частину, де проходить службу Михайло відвідують іноземні делегації, які проводять навчання з військовослужбовцями Нацгвардії. Крім того, нещодавно на оснащення військової частини надійшов новий гелікоптер Airbus Helicopters H225. Усі пристрої, дисплеї та вся документація включно англійською мовою. Тому, щоб використовувати ці пристрої, потрібно володіти іноземною мовою та спеціалізованою термінологією.

Викладачі мовного відділу розповідають, що Михайло вже сьогодні має значні покращення у володінні англійською мовою.

«Я задоволений своїм рівнем на даний час. За місяць я згадав військову термінологію, яку вивчав декілька років назад та досяг високих результатів і це, дійсно відчувається. За всі свої досягнення та показники я вдячний викладачам Академії, які чітко володіють матеріалом та головне – знаходять особливий підхід до кожного з нас», - зазначає учасник інтенсивного курсу.

Михайло відмітив, що викладачі, завдяки багатому досвіду під час занять наводять власні приклади безпосередньо щодо участі у закордонних відрядженнях і навчаннях, таким чином прививають бажання до вдосконалення та вивчення мови.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ