новини

Курсанти Київського факультету ознайомили майбутніх абітурієнтів із професією військовослужбовця

06.03.2019 16:48

Вперше на Київському факультеті Національної академії Національної гвардії України відбувся День відкритих дверей, який відвідали майже сто учнів старших класів  загальноосвітніх шкіл Києва та області.

Начальник Київського факультету полковник Дмитро Корнієнко проінформував присутніх про умови вступу на навчання до факультету, терміни та порядок оформлення документів, умови проведення вступних випробувань.

Офіцери та курсанти відповідали на усі запитання абітурієнтів. Після спілкування з керівництвом, для абітурієнтів був організований показовий виступ курсантів першого року навчання з рукопашного бою. Вражені та задоволені діти відвідали виставку зразків стрілецької зброї, спеціальних засобів та техніки, оглянули розташування підрозділу, навчальні аудиторії та побачили екіпірування та формений одяг військовослужбовців. Також школярам продемонстрували відео про Академію та про Національну гвардію України.

«Сьогодні я на власні очі побачив курсантський побут. Неодмінно прикладу максимум зусиль, щоб вступити на навчання до Київського факультету», - поділився враженнями учень одинадцятого класу Антон Бойко.

У їдальні діти куштували курсантську кашу і ще більше відчували себе частинкою військового колективу.

«Командування факультету, науково-педагогічний склад, начальники структурних підрозділів, курсанти ретельно готувалися до такого відповідального заходу, адже від нього залежить репутація не тільки нашого підрозділу, а й Академії в цілому», - підкреслив полковник Дмитро Корнієнко.

До проведення дня відкритих дверей також долучилися офіцери відділу комплектування Головного Управління Національної гвардії України. Вони представили іміджево-інформативну продукцію про навчання на факультеті та в Академії.

Автор: лейтенант Альона Крижановська

фото автора