новини

Гвардійці Академії Нацгвардії вшанували творчість Великого Кобзаря

09.03.2019 17:52

Напередодні 205 - ої річниці від Дня народження славетного українця Тараса Григоровича Шевченка, в Національній академії та на Київському факультеті  проходить цикл урочистих святкових заходів, приурочених цій знаменній даті.

Звісно, неможливо уявити такий заxід без звучання віршів видатного Кобзаря. Курсанти командно-штабного факультету натхненно та щиро декламували вірші Шевченка. Військовослужбовці здебільшого обрали патріотичні твори, хоча було чимало й ліричних віршів.

«Крім здобуття знань, курсанти прагнуть бути культурно розвиненими, і ми як можемо, розширюємо їхній світогляд. Ці заходи допоможуть молодому поколінню зрозуміти та усвідомити неоціненний вклад Тараса Шевченка в зародження та розвиток української культури, мови й нашої державності», - розповідає заступник начальника командно-штабного факультету по роботі з особовим складом полковник Сергій Волошко.

До заходу приєдналися військовослужбовці Київського факультету. Конкурс проходив у два етапи. Під час першого – визначали кращого читця на курсах. Після чого провели загальнофакультетський захід. Хлопці вразили своєю підготовкою, глибокою та емоційною передачею відчуттів.

За підсумками художніх читань, кращих учасників нагородили грамотами.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ