новини

Курсантка Академії Нацгвардії виборола перемогу у Міжнародному мовно-літературному конкурсі

09.03.2019 09:00

В Харкові відбулось вручення дипломів переможцям обласного етапу IX Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Цьогоріч в обласному етапі конкурсу звання переможця і диплом І ступеня вкотре виборола курсантка гуманітарного факультету Національної академії Національної гвардії України Аліна Труш.

«Постать і творча спадщина Тараса Шевченка вже третє століття захоплює українців. У Шевченковому «Кобзарі» я, як і мільйони людей, знаходжу своє натхнення. І сьогодні присвячую славному поетові свою перемогу», зазначила переможниця обласного етапу конкурсу Аліна Труш.

«Я пишаюсь досягненнями своїх учнів, які щорічно посідають призові місця в різних мовно-літературних змаганнях. Адже успіх учнів – найбільша винагорода для викладача», зазначила професор кафедри філології, перекладу та мовної комунікації гуманітарного факультету Поліна Ткач.

У лютому 2019 року переможці обласного етапу ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка взяли участь у фінальному етапі конкурсу, результати якого будуть відомі у квітні-травні. Сподіваємось на перемогу.

Владислав Подолян,

фото автора