новини

Як курсанти гуманітарного факультету відсвяткували Масляну

11.03.2019 18:49

Військовослужбовці гуманітарного факультету Національної академії Національної гвардії України долучились до славетної традиції святкування Масляної.

Традиційно, свято проходило у форматі «Ярмарки ласощів». Курсанти підготували святкові столи і представили традиційні страви Масляного тижня, які відрізнялися оригінальністю наповнення.

«Неможливо уявити собі завершення зими без традиційного масляного тижня. Як відомо, Масляна – це одне з найдавніших слов’янських свят, тому що бере свій початок ще з дохристиянських часів. Масляна символізувала прихід весни та пробудження природи», - розпочала презентацію святкового столу сержант  Лілія Рибарчук.

Курсантки взяли активну участь в конкурсі у підготовці до свята. Кожна дівчина мала приготувати своє традиційне блюдо до Масляної: млинці, вареники, пиріжки, запіканки, а потім творчо представити свій витвір. Дівчата запрошували до столів усіх гостей свята та пригощали різними смаколиками.

Курсанти кожної навчальної групи розповідали про традиції та особливості святкування у різних регіонах України.

«На гуманітарному факультеті завжди шанували традиції та звичаї українського народу. Всі учасники з неймовірним ентузіазмом віднеслись до свята Масляної, приготували безліч млинців, вареників та інших святкових страв. Все було гарно прикрашено і дуже смачно приготовлено. Саме тому, членам журі було складно визначити переможця, та все ж найкращими стали курсанти 117 навчальної групи», - повідомив заступник начальника гуманітарного факультету по роботі з особовим складом підполковник Олександр Загребельний.

Всі курсанти змогли насолодитися чудовим різноманіттям смаколиків, запашним чаєм та отримали море позитиву та гарних вражень від такої смачної української традиції.

Христина Бойчук, Анжела Шпичак

Фото Юлії Ромах, Карини Пістряк