новини

Офіцери Нацгвардії проходять інтенсивний курс навчання в Академії

13.03.2019 17:39

В Національній академії вже втретє проходять тримісячні курси післядипломної освіти для офіцерів з військ, які проходять службу в Національній гвардії  України та не мають військової освіти. Слухачі отримують ґрунтовні знання від досвідченого викладацького складу навчального закладу щодо службово-бойового застосування і управління діями підрозділів Нацгвардії. В Академії розроблена навчальна програма, в яку увійшли тактика, тактико-спеціальна підготовка, військово-інженерна підготовка, військовий зв'язок, управління повсякденною діяльністю підрозділів, вогнева та фізична підготовка.

«Під час занять з офіцерами велика увага приділяється й організації роботи з особовим складом. Упродовж трьох місяців слухачі отримують ґрунтовні знання, які дозволять їм стати досвідченими командирами. Наразі в Академії офіцери вивчають теоретичну основу, а надалі наступні півтора місяці навчання  слухачі проведуть на території навчального центру, відпрацьовуючи практичні навички», – зазначив заступник начальника курсів післядипломної освіти по роботі з особовим складом капітан Дмитро Чуканівський.

Загалом, до Академії на навчання прибуло 54 офіцера з військових частин Нацгвардії.

Навчання проходять військовослужбовці з усієї України. Капітан Олександр Пахарь є командиром другого взводу першої спеціальної комендатури у військовій частині 3041 міста Славутич.

«Для мене - це шанс набути необхідні професійні знання у військовій справі. Ми повинні досконально володіти всіма видами стрілецького озброєння та вміти правильно діяти в тій чи іншій оперативній ситуації, а цьому треба навчатися на практиці», - розповідає Олександр.

Наприкінці зборів, у травні, на військовослужбовців очікує фінальна перевірка здобутих знань та вручення сертифікатів.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ