новини

У Національній академії обговорили перспективи службово-бойової діяльності Національної гвардії

15.03.2019 13:38

У Національній академії Національної гвардії України пройшла науково-практична конференція.

Захід присвячено визначенню пріоритетів наукової проблематики, напрямів удосконалення нормативного та методичного забезпечення у сфері будівництва та діяльності сил охорони правопорядку, апробації результатів наукових досліджень.

Для участі у конференції було подано більше 400 тез доповідей, включаючи представників Головного управління Національної гвардії України та 30 тез з інших закладів вищої освіти та наукових установ України.

«Я щиро радий вітати усіх учасників науково-практичної конференції. Працівники Національної академії активно займаються дослідженням питань підвищення ефективності організації освітнього процесу та наукової діяльності. Кожного року в нашому навчальному закладі з’являється велика кількість новітніх наукових розробок і прикладається максимум зусиль для подальшого впровадження їх в службово-бойову діяльність Національної гвардії. Сьогодення вимагає нових, виважених кроків у розвитку Національної гвардії, тому науково-педагогічний склад робить усе можливе для досягнення цієї мети», – зазначив генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

Конференція пройшла у складі 4 секцій, тематична спрямованість яких відповідала спеціальностям підготовки військових фахівців та напрямам наукових досліджень в Академії.

У процесі роботи учасники конференції розглянули питання стратегічних комунікацій та перекладацької діяльності як основу міжкультурної комунікації під час виконання заходів міжнародного співробітництва та напрями розвитку забезпечення громадської та державної безпеки НГУ.

Крім того, науковці обговорили актуальні проблеми морально-психологічного та правового забезпечення службово-бойової діяльності, сучасний стан та перспективи технічного та тилового забезпечення НГУ.

«Беззаперечним є той факт, що одним із основних аспектів забезпечення підрозділів Національної гвардії є якісне технічне та тилове забезпечення. І сьогодні ми мали нагоду обмінятися досвідом, обговорити питання, пов’язані зі шляхами удосконалення існуючої логістичної системи та знайти пріоритетні напрями розвитку службово-бойової діяльності НГУ», – зазначив керівник секції полковник Руслан Кайдалов.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ