новини

Більше сотні курсантів Академії пройшли комунікативний модуль з фахівцями НАТО (відео)

21.03.2019 19:28

У Національній академії Національної гвардії завершився черговий модуль з питань публічних виступів в рамках Вступного курсу НАТО для майбутніх офіцерів.

«Академія – це перше місце, де ми випробували таку програму в Україні. Ми проводимо тренування, які направлені на розширення ваших спроможностей. І кожного разу  ми намагаємося докласти максимум зусиль щоб дані курси були ефективними та корисними, щоб у майбутньому ви використовували здобуті знання та навички, навчаючи своїх підлеглих. Взагалі що значить бути офіцером НГУ? Це офіцер, який є лідером у всьому. А ви і є – майбутні лідери. І ми робимо все, щоб ви стали найкращими офіцерами Національної гвардії України», - звернувся до присутніх менеджер Програми з професійного розвитку Україна-НАТО Ове Уруп-Медсен.

Під час свого візиту Ове Уруп-Медсен зустрівся з керівництвом Академії та обговорили розвиток та подальші плани відділу Євроатлантичної інтеграції, який нещодавно розпочав свою роботу в Академії.

Курс стартував цього року та проводиться в Академії за сприяння Програми Професійного розвитку Україна-НАТО.  Участь у ньому взяли більше сотні курсантів командно-штабного та гуманітарного факультету. Цього разу модуль пройшли 2 групи учасників. Вперше взяли участь курсанти другого року навчання вищезазначених факультетів.

«Ми, як майбутні офіцери повинні вміти безпосередньо спілкуватися, встановлювати контакт з підлеглими. Тож, такі заняття допомагають нам майбутнім лідерам. Для мене цей модуль, присвячений публічним виступам, виявився найбільш цікавим, адже він в основному був практичним. Всю ту інформацію, яка була нам надана протягом двох днів ми використовували у своїх виступах. Так, як наша майбутня професія – це робота з людьми, я впевнена, що всі ті знання, які надали нам сьогодні, допоможуть кожному з учасників бути лідерами Національної гвардії України», - поділилася враженнями молодший сержант Діана Крайнова.

Під час занять учасники ознайомились з етапами підготовки виступу, технікою ефективного початку виступу та алгоритмом подолання стресу перед аудиторією. Та основна увага була приділена практичним завданням. Протягом двох днів курсанти разом з тренером займалися комунікативними та руховими вправами, віддзеркалювали один одного у розмові, тренувалися правильно жестикулювати під час виступів. Гвардійці активно працювали в групах під керівництвом запрошених фахівців.

«Програма нашого модулю була досить насиченою, але я задоволена роботою курсантів, які впоралися із завданнями на сто відсотків. Кожна група дуже відповідально віднеслась до виконання головного завдання – підготовки та презентації власних виступів. Приємно вразила креативність курсантів щодо обрання теми виступів. Вони розкривали проблеми суспільства, які на сьогодні є актуальними. Мені дуже cподобалося з ними працювати. Сподіваюсь, це не остання наша зустріч», - зазначила тренер Олена Ковальчук.

За словами організаторів курсу, спільна робота Академії та Програми Професійного розвитку Україна-НАТО веде до подальших змін та більш амбіційних цілей. Підтвердженням цьому є проведення курсів з офіцерами Академії, які пройдуть у квітні цього року.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ