новини

Особистості, що «пишуть» історію: Євген Івлєв (проект до п’ятої річниці Дня Національної гвардії України)

22.03.2019 18:41

Друзі, разом із студенткою Харківської Державної академії культурими підготували проект до Дня Національної гвардії України. Тепер, щодня до 5-ої річниці ми будемо публікувати матеріал про особистості Академії, які мають незвичні досягнення. Розпочинаємо.

Гордість Національної академії Національної гвардії України.

«Честь. Мужність. Закон.» — вичерпне гасло Національної гвардії України, що характеризує не лише основні принципи військової структури, а й самих гвардійців.

Імідж кожної організації створюють особистості, які власною першістю у будь-яких починання «пишуть» її реноме. Національна академія Національної гвардії України — це хлопці та дівчата військовослужбовці, якими пишаються не лише їх батьки, а й уся Нацгвардія. Знайомтеся: Євген Івлєв — майстер спорту України міжнародного класу з тайського боксу. Шлях чоловіка, тоді ще школяра, почався з мрії стати спецпризначинцем: «Моє рідне місто — Мелітополь, і ось, ще навчаючись у школі, я починаю цікавитися спецназом, унікальність і серйозність якого мене приваблювали», — ділиться спогадами Євген. Оскільки спортом він займався з самого дитинства та за своєю ініціативою, то й фізично хлопець був повністю готовий до служби у військах спеціального призначення: «Моїм рішенням було стати спецпризначинцем в Олександрії, там я й розпочав свою військову службу, коли здав вступні фізичні нормативи на одні п’ятірки», — продовжуючи ділитися, додав гвардієць.

На нашу думку, життя та біографія особистостей з великої літери, які відзначилися певними досягненнями, дає змогу проілюструвати певну статистичну закономірність: життєвий шлях людини, що прямує вгору завжди буде тернистим. Так сталося й у нашого героя. Євген із 2014 до 2017 включно років виконував свій обов’язок у тодішній зоні проведення АТО (нині ООС). За словами самого чоловіка подібні події його загартували: «Я можу Вам сказати, що там “гартується сталь”, тобто формується особистість, до того ще у мене довершився погляд на життєві цінності».

Військовий шлях чоловіка на цьому, звичайно, не закінчився, і той вирішив вступити до Національної академії Національної гвардії до командно-штабного факультету. Наразі Євген Івлєв — старший сержант, він навчається на другому курсі. «Коли я почав тут навчання, то про мої інтереси та досягнення почали цікавитися, і те, що я доволі ґрунтовно займався тайським боксом зіграло свою роль — я став членом збірної команди від Національної академії Національної гвардії України з рукопашного бою». Євген разом із хлопцями, що представляють команду від Академії НГУ, є справжньою гордістю вишу, і підтвердженням цього є досягнення. Почалося все з 2017 року, коли хлопці зайняли друге місце по Україні з рукопашного бою. І ось, нещодавно, у 2019 році ці ж хлопці, команда НА НГУ вже на чемпіонаті світу з рукопашного бою посідає почесне друге місце — це справжня гордість Академії та і всієї Національної гвардії. «Ми продовжуємо наші тренування і працюємо на нові досягнення», — запевнив нас Євген.

Світ рухають люди, які сприяють не лише самовдосконаленню, а й процвітанню тих, хто поруч із ними. На нашу думку, такі хлопці, як Євген, слугують прикладом сказаного, адже як бути гордістю Національної гвардії, так і формувати позитивний імідж для неї — надзвичайно почесно.

Автор Анастасія Посашкова