новини

Експерти НАТО навчають силовиків Харківщини доброчесності

22.03.2019 18:24

У Національній академії Національної гвардії України пройшов семінар з питань розбудови доброчесності, цілісності, прозорості та зниження корупційних ризиків в роботі інституцій оборони та безпеки за участю фахівців НАТО. У заході взяли участь 152 представника вищих військових навчальних закладів Харкова: Національного юридичного університету, Національного університету внутрішніх справ, Університету Повітряних Сил та Академії Національної гвардії.

«Я радий вітати представників НАТО в Академії, які вже не перший раз завітали до нас, щоб разом втілити в життя програму цілісності та виховання доброчесності. Ми багато уваги приділяємо розвитку програм Офісу зв’язку НАТО, організовуємо тренінги та семінари. Семінар з виховання доброчесності дозволить усім учасникам отримати широкий спектр інформації щодо принципів і стандартів міжнародних організацій у сфері безпеки і оборони», – звернувся до присутніх перший заступник начальника Академії з навчально-методичної та наукової роботи полковник Олександр Морозов.

НАТО має 70-річний досвід роботи зі структурами сектору  безпеки і оборони. Програма НАТО з розбудови доброчесності функціонує в Україні з 2007 року. Вона спрямована на створення дієздатної системи, зміцнення механізмів протидії і поліпшення матеріальних ресурсів для того, щоб звести до мінімуму негативні методи корупції сектору безпеки і оборони України.

На базі Академії вже четвертий семінар, який проводиться в рамках цієї програми та об’єднує силовиків Харківщини для обговорення питань, передбачених семінаром.

«Шановні учасники, нам надзвичайно приємно повернутися до вашого навчального закладу для чергового семінару з питань розбудови доброчесності НАТО. Наша програма націлена на надання підтримки силовим структурам для того, щоб в подальшому провести значні реформи. Програма надає практичні інструменти, індивідуальні та стратегічні поради, спрямовані на зміцнення доброчесності, прозорості та відповідальності. Дуже важливо піднімати ці питання у навчальних закладах, адже усі зміни потрібно починати з освіти», - зазначив менеджер програми НАТО з розбудови доброчесності пан Крістофер Штаудт.

Під час семінару експерти НАТО, Міністерств оборони Грузії та Республіки Молдова розглянули питання цілісності, прозорості та звітності в управлінні персоналом та фінансовими ресурсами. Крім того, протягом заходу учасники обговорили питання ґендерної рівності у світлі виховання доброчесності та важливість включення ґендерної складової у процес реформування сфери ефективного управління.

Наразі Академія плідно співпрацює з Офісом зв’язку НАТО в Україні та бере участь у функціонуванні двох програм – Програма з розбудови доброчесності та Програма Професійного розвитку. Кількість курсів, що проводяться в рамках цих програм щороку зростає і досвід отриманий під час них активно впроваджується в навчальний процес.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ