новини

Особистості, що «пишуть» історію: Марія Семьонова (проект до п’ятої річниці Дня Національної гвардії України)

25.03.2019 06:00

Хто співає, той журбу проганяє та щастя призиває — саме так в Україні говорять про талановитих людей, що вирізняються серед більшості умінням співати, наче соловей. Коридором чувся чарівний голос, із володаркою якого ми й познайомилися. Старший сержант Марія Семьонова — гвардійка Національної академії Національної гвардії України, дівчина навчається на 3 курсі гуманітарного факультету на кафедрі психології та педагогіки.

«Дорога, яку я пройшла на шляху до Академії, була доволі довга, — ділиться Марія, — моя мама музикант, вона завжди хотіла, аби я пішла розвиватися теж у цьому напрямку, власне, спочатку так і сталося». Гвардійка розповіла, що після 9-го класу вона пішла навчатися до коледжу культури та мистецтв Дніпропетровська (дівчина звідти родом): «Співати я дуже люблю, проте тоді не бачила це своєю професією». Пошук себе — це ознака людини, що має багато інтересів і умінь, погодьтеся. Опісля, за словами Марії, вона вирішила зайнятися тим, що їй хотілося набагато більше: «Пам’ятаю нашу із мамою розмову, і я тоді сказала, що, закінчивши коледж, хочу присвятити своє подальше життя тому, що мене тоді більше цікавило — я вступила до Полтавського педагогічного університету на спеціальність “психолог”».

Але життя часом веде нас манівцями заплутаних доріг, аби зрештою привести до справжнього покликання. Так сталося з нашою героїнею. «Мій шлях до військової кар’єри розпочався у частині 3036, де я несла службу у тамтешньому оркестрі. Саме там я спробувала “смак” військової служби, я відчула, що це моє». Марія розповіла, що з часом у неї виникло бажання отримати другу вищу освіту і вибір її припав саме на Академію Нацгвардії: «Ні на мить не пожалкувала, що вступила до нашої Академії».

Що вражає з розказаного Марією, так це її “знахідка”: «Нещодавно дома знайшла мою дитячу анкету, де я написала, ким хочу стати у майбутньому, знаєте, що я там дитиною написала? Військовослужбовцем, — сміючись ділиться дівчина. — Потім уже згадалися мої дитячі сварки з друзями, які доказували мені, що військових дівчат не буває».

Марію Семьонову знає не лише уся Академія, адже жодне свято без її солов’їного співу не проходить, гвардійка відома й у Харкові, бо багато конкурсів і всеукраїнського масштабу не обходилися без неї. «Мене визнали молодою людиною року у номінації “культура та мистецтво” в Харкові — для мене це дуже велика честь», — розповідає старший сержант Марія Семьонова. Серед нагород дівчини є й міжнародні конкурси, приводячи приклад, Марія поділилася, що на міжнародному фестивалі за свій спів вона отримала 2 місце, а на вечорі, присвяченому Володимиру Висоцькому, гвардійка перемогла. Спілкуючись із Марією, нам стало зрозуміло, що подібних конкурсів у неї було доволі багато, адже й назви не всіх вона пригадує. «Учора був відбірний тур на «Студентську весну», де ми з товаришем-гвардійцем представляли Академію, він грав на фортепіано, і ми заспівали дуетом дуже популярну оскароносну пісню Леді Гаги та Бредлі Купера «Shallow», наразі чекаємо результатів».

Як приємно дивитися на людей, що знаходяться на своєму місці, посмішка та яскраві очі Марії цьому яскраве підтвердження, як сама вона каже: «Я вивчаю надзвичайно цікаву для мене психологію та маю змогу розвивати свій талант — співати — хіба це не прекрасно?». Розвивайте таланти і знаходьте своє місце у житті — вам сподобається!

Автор Анастасія Посашкова