новини

Школярі Харківщини дізналися, як стати офіцером Нацгвардії

22.03.2019 11:25

Напередодні п’ятої річниці з Дня створення Національної гвардії України, в Академії провели день відкритих дверей для школярів Харківщини.

Майже півтисячі учнів старших класів загальноосвітніх шкіл, ліцеїв міста та області ознайомилися з діяльністю Національної академії Національної гвардії України.

Розпочався захід на плацу навчального закладу, де до гостей звернувся начальник відділу по роботі з особовим складом полковник Юрій Драган.

«Вітаємо всіх присутніх в стінах нашого навчального закладу. Сьогодні ви ознайомитеся зі всіма аспекти діяльності та підготовки майбутніх захисників України. Наш навчальний заклад чекає на молодих людей, які є відповідальними, хоробрими, ініціативними, а також справжніми патріотами України. Сподіваюся, що вже в цьому році багато кого з вас ми побачимо в рядах нашого навчального закладу в ролі курсантів або студентів», - звернувся до всіх присутніх полковник Юрій Драган.

На стройовому плацу навчального закладу курсанти підрозділів спеціального призначення, під час показового виступу, показали порядок відбиття озброєного нападу при супроводженні поважних осіб, прийоми рукопашного бою. Показові виступи продемонстрували парадні розрахунки із шаблями та духовий оркестр навчального закладу.

У супроводі майбутніх офіцерів учні мали змогу побачити сучасні зразки військової техніки, ознайомилися з найновішими зразками озброєння, засобами зв’язку, спорядженням та екіпіровкою гвардійців. Гості оглянули умови проживання та відпочинку, побували у курсантській їдальні, музеї, спортивному комплексі та розташуванні. Особливу увагу вони звернули на вогневої комплекс, адже офіцери дозволили спробувати школярам свої сили у стрільбі в мультимедійному тирі.

Майбутні офіцери Нацгвардії розповіли гостям про свої враження від навчання, особливості та напрямки підготовки на кожному факультеті.

«Мені дуже сподобалася виставка озброєння та техніки. Сьогодні я навіть потримав в руках зброю українського виробництва та мав змогу посидіти в справжніх бойових машинах. Також вразив електронний тир. Взагалі вся екскурсія була дуже цікавою і я зацікавився навчанням в Академії», – поділився своїми враженнями учень випускного класу Сергій Жданов.

Залишаючи стіни навчального закладу, юнаки та дівчата ділилися  між собою враженнями від заходу, а також бажанням у недалекому майбутньому вступити до лав Національної академії Національної гвардії України.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ