новини

Курсанти факультету логістики на власні очі побачили, чим славиться завод ім. Малишева

28.03.2019 06:00

Курсанти 5 року навчання факультету логістики Національної академії Національної гвардії України обговорили можливості участі представництва Міністерства оборони України та заводу імені Малишева в програмах і проектах безперебійного виробництва танків для потреб вітчизняної армії.

Бінарне заняття пройшло за ініціативою завідувача кафедри менеджменту та військового господарства Майї Черкашиної і професора Марії Науменко на базі 85 військового представництва Міністерства оборони України та заводу імені Малишева.

Представники Академії обговорили ключові питання танкобудування в Україні. З метою більш якісного вивчення курсантами питань якості військової продукції, протягом бінарного заняття були розглянуті інноваційно-виробничі військові технології, проаналізовано залежність військових технологій від цілей їх застосування в операції об’єднаних сил.

«Я звертаю увагу на основні принципи, які дозволяють розглядати методику прийняття управлінських рішень, як інноваційну. Це дозволяє оптимізувати навчальний процес Академії в інноваційному напрямку та в подальшому налагодити тісну співпрацю для реалізації конкретних військових проектів з 85 військовим представництвом Міністерства оборони України та заводом імені Малишева. Мова тут іде насамперед про спец продукцію підприємства – танки «Оплот». На даному етапі Міністерство оборони України має намір активно підтримати виробництво цієї бойової машини, щоб поставити її випуск на потік для потреб наших військових», - зазначив начальник 85 військового представництва Міністерства оборони України полковник Олег Плющаков.

Наприкінці бінарного заняття, завідувач кафедри менеджменту та військового господарства Майя Черкашина та професор Марія Науменко систематизували інформацію стосовно ролі стандартизації в управлінні якістю військової продукції та оцінювання системи прийняття управлінських рішень.

Крім того, для особового складу Академії була організована екскурсія в музей історії ДП «Завод імені Малишева», де присутні ознайомились з історією одного з найстаріших підприємств міста Харкова та України.

автор Марія Науменко