новини

Офіцери – магістри обговорили питання організації бойової та спеціальної підготовки з представником Головного управління

28.03.2019 07:00

В Національній академії Національної гвардії України з офіцерами-слухачами оперативно-тактичного рівня пройшло бінарне заняття з дисципліни «Управління повсякденною діяльністю військової частини НГУ».

Заняття щодо організації бойової та спеціальної підготовки у військовій частині НГУ провели старший викладач кафедри бойового та логістичного забезпечення Олександр Шаповал та начальник  служби управління бойової та спеціальної підготовки Головного управління НГУ полковник Сергій Шуляк.

Протягом заняття, викладачі провели аналіз організації бойової підготовки в країнах-членах НАТО, розкрили перспективи розвитку та новітні підходи щодо підготовки спеціалістів та інструкторів в Національній гвардії України.

«За останні роки система бойової та спеціальної підготовки у Національній гвардії зазнала кардинальних змін. Почала функціонувати школа професійних інструкторів, було введено в дію модульну систему проведення занять, ми готуємо висококваліфікованих головних сержантів та старшин. Нацгвардія стрімко розвивається й щодня стає все міцнішою. Усе це ми змогли досягнути завдяки зусиллям кожного з нас», розповідає полковник Сергій Шуляк.

Всі слухачі активно брали участь в обговоренні актуальних питань.

«Бінарні заняття дозволяють розкрити в повній мірі тематику занять завдяки теоретичній базі та практичним  прикладам. Варто зазначити, що військовослужбовці постійно займаються підтриманням бойової готовності як в Академії, так і в навчальному центрі», – зазначив старший викладач кафедри службово-бойового застосування Олександр Шаповал.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ