новини

Курсанти гуманітарного факультету тренуються формувати позитивний імідж Нацгвардії

28.03.2019 15:00

В рамках вивчення дисципліни «Стратегічні комунікації військ» курсанти 5-го року навчання гуманітарного факультету провели зустріч із школярами міста Харкова.

Група була розподілена на 9 підгруп, кожна з яких зустрічалася з учнями шкіл № 54 та № 130 нашого міста. Для кожного класу були підготовлені тематичні виступи в залежності від вікових особливостей цільової аудиторії.

Гвардійці вчилися створювати позитивний імідж НГУ та нашої Академії, а також особистісний імідж кожного курсанта, проводити переговори в різних ситуаціях відповідно до етичних норм, готувати та здійснювати агітаційну роботу. Проте найголовнішою метою  зустрічі із школярами було показати, що військовослужбовці НГУ завжди готові захистити цивільних людей.

«Сьогодні Національна гвардія України проводить велику роботу, пов’язану із стратегічними комунікаціями. Активно працює в цьому напрямку і наша Академія. Курсанти гуманітарного факультету працюють у сфері стратегічних комунікацій, адже пройде всього декілька місяців – і вони вже, як офіцери, будуть втілювати в життя концепцію комунікативної взаємодії НГУ з громадськістю. Щоб здійснювати роботу в згаданому напрямі на належному професійному рівні, необхідні не тільки теоретичні знання, а й практика, яка допоможе набути досвід», - зазначила професор кафедри філології, перекладу та мовної комунікації Людмила Пелепейченко.

Вихованці Академії створили позитивну атмосферу, адже це була не просто профорієнтаційна робота для випускників, а  створення іміджу Національної гвардії України. Курсантки руйнували гендерні стереотипи і довели учням старших класів, що жінка здатна гідно служити в армії. Хлопці ж показали сторону фізичної підготовленості людини і наскільки  важливий спорт у нашому житті. Учнів старших класів знайомили з особливостями діяльності НГУ, обговорювали міжнародні зв’язки НГУ. В середніх класах більше уваги приділили спорту, ознайомленню з видами зброї.  Курсанти однієї підгрупи виступили перед учнями початкових класів, яким розповіли про правила безпеки в повсякденному житті.

«Я вважаю, що такі практичні заняття дуже корисні для нас, адже ми майбутні офіцери, які будуть працювати з громадськими організаціями, і  ми повинні вміти спілкуватись з людьми різного віку і поглядів. Я сподіваюсь, школярі отримали багатоцінної інформації для себе з нашого виступу», – розповідає курсант Андрій Бебих.

Автор Лілія Рибарчук