новини

Більше двохсот випускників Академії практикуються керувати підрозділом в польових умовах

08.04.2019 15:56

У Національній академії Національної гвардії України з курсантами-випускниками розпочався комплексний польовий вихід.

На Башкирівському полігоні курсанти випускних курсів командно-штабного, гуманітарного та факультету логістики виконують вправи з різноманітних видів зброї і техніки, які перебувають на озброєнні у Національній гвардії України. Полігон розподілений на 6 навчальних місць, де випускники Академії у складі взводу виконують стрільби з бронетранспортерів БТР-80, БТР-4Е та БТР-3Е. Майбутні офіцери виконують вправи з зенітної установки ЗУ 23-2, станкового протитанкового гранатомету СПГ-9М, стрілецької зброї та РПГ-1. Останній гранатомет американського виробництва знаходиться на озброєнні в НГУ з 2018 року.

«Під час занять в Академії курсанти виконували розрахунково-графічні роботи за різноманітною тематикою, а вже зараз на полігоні вони відпрацьовують все на практиці та підвищують свої командирські навички в управлінні підрозділами в цілому. Можна сказати, що цей етап є передостаннім кроком курсантів, адже попереду у них ще тактичні навчання, де вони покажуть свої знання та навички під час постановки завдань підлеглим та прийняття рішень, як командира», - зазначив заступник начальника кафедри озброєння та стрільби полковник Володимир Афанасьєв.

Окрім відпрацювання вправ курсанти особисто виконують технічне обслуговування зброї та техніки, займаються підготовкою мішенного поля до наступних стрільб. Значна увага приділяється облаштуванню вогневих позицій та безпосередньо корегуванню вогню під час стрільб. Усі ці заняття у комплексі спрямовані на формування системних знань та навичок у майбутніх офіцерів.

«Комплексний польовий вихід – це фінішна пряма і відповідальний момент перед складанням державної атестації для кожного з нас, де ми повинні показати високий рівень підготовки. Важливим елементом у польовому виході виступає злагодженість підрозділу. Адже під час виконання вправ ми діємо у складі взводу, і результат залежить не лише від командира, а й від усієї команди, так як керівники на навчальних місцях оцінюють роботу комплексно, з урахуванням тактичних дій і кількості уражених цілей», – зазначає курсант гуманітарного факультету курсант Олександр Гавриленко.

Попереду на випускників чекають тактичні навчання з бойовою стрільбою за тематикою взвод в обороні, де курсанти у ролі командира взводу будуть виконувати завдання по знешкодженню противника, який наступає на опорний пункт взводу.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ