новини

В Академії розпочав роботу підрозділ євроатлантичної інтеграції

10.04.2019 17:40

Цього року у Національній академії Національної гвардії України створено відділ євроатлантичної інтеграції. Основним завданням відділу є організація та проведення навчань з питань євроатлантичної інтеграції.

З цього приводу у Академії пройшла зустріч керівництва навчального закладу з керівником Програми Україна-НАТО з професійного розвитку Ове Уруп-Медсеном.

Під час зустрічі присутні визначили цілі та завдання на найближчі пів року та рік, які повинен досягти колектив відділу євроатлантичної інтеграції.

Наразі офіцерам відділу необхідно напрацювати техніки презентацій, розпочати організацію навчальних модулів та перейняти досвід у міжнародних партнерів, як в Україні, так і за кордоном.

«На першому етапі у всього колективу повинна сформуватися мотивація до впровадження змін. Адже, коли у викладачів  є прагнення до змін та постійного розвитку, готовність та спроможність імплементувати нові підходи в систему підготовки – це мотивує аудиторію до навчання та саморозвитку», - зазначив керівник Програми Україна-НАТО з професійного розвитку Ове Уруп-Медсен.

Крім того, під час зустрічі між обома сторонами було досягнуто домовленості щодо питань стратегічного планування.

«Окрім короткострокових завдань перед вами стоїть ряд довгострокових. Протягом перших шести місяців головним завданням є початок проведення Вступного курсу НАТО підрозділом євроатлантичної інтеграції на регулярній основі. Наступні три роки будуть присвячені переходу від Вступного курсу до впровадження єдиної платформи, аналогічної програмі з професійного розвитку Офісу зв’язку НАТО. Розробка якої повністю лягає на плечі колективу відділу євроінтеграції», - додав Ове Уруп-Медсен.

«За останні 5 років Національна гвардія України зазнала суттєвих реформ, поряд з цим змінилася система військової освіти. Наш навчальний заклад постійно розвивається, змінює підходи, впроваджує сучасні та ефективні методики навчання курсантів та офіцерів. Багато чого зроблено і ще більше ми плануємо зробити. Вивчення іноземних мов, використання кращого міжнародного досвіду НАТО – це основні напрями розвитку нашого навчального закладу і вірний шлях для підготовки сучасного офіцера», - зазначив перший заступник начальника Академії з навчально-методичної та наукової роботи генерал-майор Олександр Морозов.

За словами керівника Програми Україна-НАТО з професійного розвитку Ове Уруп-Медсена саме чітке бачення та визначені цілі – запорука успішного результату та потужний імпульс для впевненого руху вперед.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ