новини

На Київському факультеті розпочався семінар з питань реформування штабу НГУ з інструкторами Національної гвардії Каліфорнії

11.04.2019 12:03

Протягом чотирьох днів, спільно та розділившись на секції, колеги обговорюватимуть майбутні кроки та аналізуватимуть вже проведену роботу щодо переходу штабу Нацгвардії на модель штабу НАТО. Офіцери відділення мовної підготовки Київського факультету та 6 курсантів гуманітарного факультету Академії Нацгвардії залучені в якості перекладачів на даному заході.

Згідно із завданням трансформації органів управління НГУ на нові організаційно-штатні структури, Головним управлінням розроблений план реформування.

Функціонування військових формувань більшості пострадянських країн відрізняються від принципів військових формувань, які живуть за стандартами НАТО, де до прийняття будь-якого рішення задіяні головний керівник та його заступники. Натомість у "J-структурі" НАТО процедури децентралізовані, кожен з офіцерів виявляє ініціативу у рамках своїх повноважень.

«Секрет успіху таких формувань – виконуй свої чітко визначені функції та відповідай за них! Необхідно передавати повноваження до нижчого рівня для того, щоб вище керівництво зосереджувалося на найбільш важливих питаннях», -  підкреслив тимчасово виконуючий обов’язки першого заступника командувача Національної гвардії України (начальника штабу)  генерал-майор Олександр Олещенко.

У заході беруть участь понад тридцять офіцерів Головного управління та дванадцять інструкторів Нацгвардії Каліфорнії на чолі з начальником відділу стратегічного планування та міжнародного співробітництва Національної гвардії Каліфорнії полковником Джоном Сіпманом. Обидві сторони семінару активно дискутують, шукають шляхи подолання проблемних питань. Подібні заходи сприяють  удосконаленню функціонування і підвищенню спроможностей Національної гвардії України та системи МВС загалом.

Атор: Альона Крижановська

фото автора