новини

Фахівці НАТО навчають офіцерів Академії комунікації у військовій галузі

11.04.2019 17:43

У Національній академії Національної гвардії пройшов дводенний модуль з питань публічних виступів в рамках Вступного курсу НАТО для офіцерів оперативно-тактичного факультету.

«Третій рік поспіль наші друзі, представники НАТО втілюють в життя програму з професійного розвитку для Національної академії Національної гвардії України. Особливістю даного модулю було те, що навчання проходили офіцери, які наразі здобувають оперативно-тактичний рівень підготовки. Тож, я сподіваюся,  що навчання стануть для них вагомим внеском у вдосконаленні та професійному розвитку. Я впевнений, використання міжнародного досвіду в навчальному процесі надає нам змогу більш якісно підготувати офіцерів, яких ми випускаємо та бути гідними представниками гвардії на міжнародній арені», - звернувся до присутніх заступник начальника Академії по роботі з особовим складом полковник Василь Пилипенко.

Модуль проводився в Академії за сприяння Програми Професійного розвитку Україна-НАТО. Участь у ньому взяла група військовослужбовців, яка складалася з 27 офіцерів оперативно-тактичного факультету та 5 курсантів. Офіцери вперше пройшли навчання в рамках Вступного курсу.

«Я дуже радий, що ви стали учасниками нашого курсу та були активними протягом двох днів. Я спостерігав за вами і приємно було бачити те світло та емоції на ваших обличчях. Саме це є ознакою засвоєння навичок публічних виступів. Хочу щоб ви засвоїли одну річ – якщо вам складно  виступати перед аудиторією – ви просто маєте взяти і це зробити, щоб подолати цей страх.  Я сподіваюся ви задоволені тим, як пройшли ці два дні, і все те, чого ви навчилися за цей період допоможе вам у подальшій військовій кар’єрі», - зазначив керівник Програми з професійного розвитку Україна-НАТО Ове Уруп-Медсен.

Лектором цього модулю була Олена Ковальчук, яка є бізнес-тренером та має великий  досвід у своїй професійній діяльності.

«Щоб навчитися публічно виступати – треба практикуватися у ролі оратора. Протягом тренінгу, кожен офіцер вчився правильно формулювати думки та власне поетапно формувати виступ. Адже, кожна особистість в своїй професійній кар’єрі стикається з необхідністю розвитку навичок публічних виступів та презентацій. Особливо це стосується військових, яким необхідно чітко доносити інформацію та свою думку до підлеглих, керівництва та колег», - зазначила Олена Ковальчук.

Протягом двох днів уся робота була направлена на відпрацювання практичних завдань. Аудиторію розподілили на групи, кожна з яких отримала своє завдання. Після обговорення, кожна група захищала своє рішення. В перший день тренувань завдання були присвячені етапам підготовки виступу, техніці ефективного початку виступу та алгоритму подолання стресу перед аудиторією.

Другий день включав в себе відпрацювання техніки дихання, контакту з аудиторією під час виступу. Учасники розглядали складні і конфліктні випадки виступів та шукали ефективні методи їх подолання.

Найголовнішим завданням усього модулю було підготувати учасникам власні виступи та презентувати їх перед аудиторією з урахуванням усіх елементів, які вони дізналися протягом навчання.

«Для мене даний модуль є актуальним та важливим, адже  скоро на мене чекає захист курсової роботи, а перед аудиторією важливо бути впевненим та переконливим. Вже сьогодні, коли я був оратором у своїй підгрупі, я ретельно готувався, врахував усі елементи, яких потрібно дотримуватися під час виступів і врешті отримав схвалення від лектора. Я впевнений, що всі ті знання, які надали нам під час курсу, допоможуть кожному з учасників бути лідерами Національної гвардії України», - зазначив учасник модулю майор Вадим Перепічка.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ