новини

Випускники Академії показали, як будуть знищувати противника (відео)

13.04.2019 10:56

У Національній академії Національної гвардії України з курсантами-випускниками командно-штабного факультету проходить комплексний польовий вихід. На Башкирівському полігоні гвардійці відпрацювали тактичні навчання з бойовою стрільбою за тематикою взвод в обороні, де майбутні офіцери у ролі командира взводу виконували завдання по знешкодженню умовного противника, який наступає на опорний пункт взводу.

«До навчань готуємось заздалегідь і складаємо декілька сценаріїв перебігу подій та поточні зміни, аби курсанти мислили ширше та вчилися примайти рішення. Цього разу за легендою навчань на відставні близько 2 кілометрів дозор виявив диверсійну групу противника, яка рухається в бік населеного пунтка. Тож випусник отримав завдання щодо знешкодження сил противника, а далі виявив переміщення бойової техніки противника на позиції взводу», - коментує хід проведення навчань заступник начальника кафедри вогневої підготовки полковник Володимир Афанасьєв.

Курсанти виконували стрільби з різноманітних видів зброї і техніки, які перебувають на озброєнні у Національній гвардії України. Враховуючи ситуацію командири підрозділів віддавали накази на застосування БТР-80, БТР-4Е та БТР-3Е, а також зенітної установки ЗУ 23-2, станкового протитанкового гранатомету СПГ-9М, стрілецької зброї та РПГ-1.

«Під час занять в Академії курсанти виконували розрахунково-графічні роботи, а вже зараз вони на фінальному етапі навчань і демонструють свої знання та навички під час постановки завдань підлеглим та прийняття рішень, як командира», - зазначив Начальника кафедри вогневої підготовки полковник Петро Пістряк.

Окрім відпрацювання вправ курсанти особисто виконують технічне обслуговування зброї та техніки, займаються підготовкою мішенного поля до наступних стрільб. Значна увага приділяється облаштуванню вогневих позицій та безпосередньо корегуванню вогню під час стрільб. Усі ці заняття у комплексі спрямовані на формування системних знань та навичок у майбутніх офіцерів.

«Важливим елементом у польовому виході виступає злагодженість підрозділу і чітка координація дій. На цьому етапі ми керуємо цілим взводом, і результат залежить від усієї команди, так як оцінювання проходить комплексно, з урахуванням тактичних дій і кількості уражених цілей», – зазначає курсант курсант Степан Сорока.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ