новини

Майбутні офіцери командно-штабного факультету влаштували для ліцеїстів Харківщини видовищну екскурсію вишем

16.04.2019 14:27

Близько сотні учнів випускних класів "Пісочинського ліцею Пісочинської селищної ради" ознайомилися з діяльністю та навчально-матеріальною базою Національної академії Національної гвардії України. Організаторами виступили військовослужбовці командно-штабного факультету.

Розпочався захід на плацу навчального закладу, де до гостей звернувся заступник начальника командно-штабного факультету по роботі з особовим складом полковник Сергій Волошко. Він розповів про особливості підготовки майбутніх захисників, розкрив особливості та перспективи, які відкриваються перед випускниками вищого військового закладу.

«Вітаємо всіх присутніх в стінах Академії Нацгвардії. Сьогодні курсанти командно-штабного факультету ознайомлять вас з бойовими традиціями Національної гвардії України та познайомлять з умовами навчання та служби в Академії. Наш навчальний заклад чекає на відповідальних  та ініціативних молодих людей, а також звісно справжніх патріотів України. Саме ці риси сприятимуть успішному виконанню службових обов’язків», - звернувся до ліцеїстів полковник Сергій Волошко.

Курсанти підрозділів спеціального призначення показали порядок відбиття озброєного нападу під час супроводження поважних осіб, прийоми рукопашного бою зі зброєю. Показові виступи продемонстрували розрахунки із шаблями та духовий оркестр навчального закладу.

В Академії ліцеїсти у супроводі майбутніх офіцерів ознайомилися з новітніми зразками озброєння та засобами захисту, які використовуються підрозділами Національної гвардії України, моделями радіостанцій, спорядженням та обмундируванням гвардійців. Випускники оглянули умови проживання та відпочинку, побували у курсантській їдальні, музеї, спортивному комплексі, тренажерному  та вогневому комплексах та автомобільному парку. Юнаки та дівчата мали можливість посиділи у гвардійських бронеавтомобілях та спробувати свої сили у стрільбі в мультимедійному тирі.

Серед відвідувачів Академії був Сергій Кікавський. У його родині по материнській лінії всі військові. Хлопець збирається продовжувати їх справу і мріє вступити незабаром до Академії Нацгвардії. Отже, видовищну екскурсію чекав з нетерпінням.  

«Я вдячний керівництву вашого навчального закладу за організацію такого заходу. Найбільш за все мені сподобався виступ підрозділів спеціального призначення  та шаблісток. А коли потримав зброю в руках, то в котрий раз переконався, що наші захисники мають не тільки відвагу та мужність, а ще й велику силу, щоб вправно володіти нею», – поділився своїми враженнями ліцеїст.

Військовослужбовці командно-штабного факультету кажуть, що щороку намагаються якомога яскравіше продемонструвати особливості своєї роботи і недаремно. Переважна більшість школярів, які відвідують день відкритих дверей, згодом і вступають до лав Національної академії Національної гвардії України.

Залишаючи стіни Академії, юнаки та дівчата не приховували свого задоволення від заходу.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ