новини

Гвардійці пройшли профільне інтенсивне навчання в Академії

19.04.2019 16:29

У Національній академії Національної гвардії України офіцери з  військових частин Нацгвардії закінчили навчання на інтенсивних курсах з вивчення англійської та французької мов та курсах післядипломної освіти.

В центрі культури Академії т.в.о. начальника Академії генерал-майор Олександр Морозов вручив військовослужбовцям сертифікати і грамоти про успішне закінчення навчань та звернувся до учасників: «Вітаю кожного із вас, наше основне завдання – підготовка кваліфікованих кадрів для Національної гвардії України.  Я сподіваюсь, що новий багаж знань мовної підготовки та службово-бойового застосування і управління підрозділами будуть ефективними у вашій роботі. Бажаю вам успіху у подальшій військовій службі».

Мовні курси для гвардійців проходили 25 військовослужбовців з різних підрозділів гвардії, 20 з яких вивчали  англійська мову, а інші 5 офіцерів – французьку. Загалом для вивчення іноземних мов було відведено 480 годин. Перед випуском гвардійці склали заліки, під час яких основний нахил йшов на тестування письма, читання, аудіювання та спілкування.

Про свої враження розповів офіцер з організації дозвілля в місті Дніпро капітан Руслан Проказа: «Я задоволений, що іноземна мова впроваджується у війська, адже розвиток у цьому напрямку дає гарну змогу відкривати нові шляхи. Надалі буду ділитися досвідом та допомагати з англійською мовою офіцерам та військовослужбовцям за контрактом у своїй військовій частині».

Також у майбутньому офіцер має на меті скласти міжнародні кваліфікаційні іспити для участі у  миротворчих операціях під егідою ООН.

За результатами навчань викладачі мовного відділу Академії зазначають, що стовідсотково всі військовослужбовці курсів мають прогресивний зріст у володінні англійською та французькою мовами.

Крім того, офіцери, які проходили курси післядипломної освіти, теж отримали сертифікати про успішне закінчення навчань. Упродовж трьох місяців слухачі курсів отримували ґрунтовні знання, які дозволять їм стати ефективними командирами у майбутньому.

Під час занять, викладачі Академії теоретично та практично з офіцерами розглядали питання, що стосуються виконання службово-бойових завдань підрозділами та навчання і виховання особового складу. Зокрема, це загальновійськова підготовка, організація та методика роботи з особовим складом, тактична і тактико-спеціальна підготовка, військово-технічна підготовка, фізична підготовка. Викладачі зазначають про успіхи та високий рівень вмотивованості військових в ході навчань.

Загалом сертифікати про закінчення курсів та здобуття тактичного рівня підготовки отримали 54 військовослужбовці.

Лейтенант Олександр Асманов, який служить у Міжнародному багатопрофільному центрі підготовки підрозділів до спеціальних дій був визнаний кращим на курсах: «Для мене головним під час навчань було не просто вивчення лекцій, а постійні практичні заняття, – поділився враженнями Олександр. – Я здобув знання із загальновійськових дисциплін, які мені стануть у пригоді під час подальшої служби та навчання на магістратурі в Академії Нацгвардії».

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ