новини

Як випускники факультету логістики практикувались у польових умовах (відео)

26.04.2019 15:00

В Навчальному центрі Національної академії Національної гвардії України з випускниками факультету логістики пройшли комплексно-польові заняття.

Особовий склад розгорнув та обладнав свої позиції у польових умовах навчального центру Академії та відпрацьовував питання логістики безпосередньо в районі виконання завдань.

«Під час комплексно-польових навчань ми моделюємо ситуації, в яких можуть опинитися підрозділи Національної гвардії і відповідно до цього ставимо завдання курсантам. Так майбутні офіцери отримають необхідні практичні навички управління, дій та способи вирішення цих завдань. Курсанти виконують обов’язки керівного та начальницького складу і практикують особисте прийняття рішень, а викладачі, в свою чергу, аналізують дії майбутніх офіцерів і надають рекомендації й поради», - зазначив хід проведення занять начальник факультету логістики полковник Владислав Єманов.

На кожний підрозділ факультету були покладені обов’язки відповідно до спеціалізації. Курсанти, які навчаються на фахівців з озброєння та військової техніки, забезпечували розгортання вогневих розрахунків,  ремонтних  майстерень та відповідали за весь технічний напрямок. Перед гвардійцями, які навчаються за напрямом забезпечення військ, стояли завдання щодо харчування особового складу та роботи з об’єктами тилу.

«Під час навчання на факультеті логістики важливим є усвідомлення всіх процесів роботи технічних и тилових служб. Тому, кожен з нас практикує себе у ролі кухаря, техніка і командира. Адже коли ми станемо офіцерами, ми повинні розуміти механізм всієї роботи від початку і до кінця. Тільки усвідомлюючи повний цикл роботи чи то технічної , чи то тилової служби, можна зробити правильне рішення, від якого залежить успішне виконання завдання всього підрозділу, – зазначив старший сержант Микола Бойчук.

Крім того, що курсанти діяли за своєю спеціалізацію та відповідали за певний напрямок, вони ще й забезпечували охорону містечка або району дислокаціїпідрозділу. Майбутні офіцери здійснювали охорону контрольно-пропускних пунктів, патрулювання та відбивали напади умовного противника.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ