новини

Курсанти гуманітарного факультету навчаються висотній підготовці

30.04.2019 12:12

На тренінговому містечку Національного університету цивільного захисту України курсанти-психологи гуманітарного факультету проходять курси щодо отримання права на виконання верхолазних робіт та робіт на висоті.

Гвардійці під керівництвом доцента кафедри психології та педагогіки підполковника Олексія Міршука будуть відвідувати курси до травня цього року 5 разів на тиждень та наприкінці складуть комплексний залік на засвоєння отриманих знань та вмінь.

Гвардійці на практиці вчаться користуватися спеціальною висотною екіпіровкою, отримують навички верхолазання та звикають до перебування на висоті.

«Для того, щоб майбутні офіцери-психологи мали навички та дозвіл на проведення занять, спрямованих на згуртування колективу із використанням висотних тренажерів командного згуртування, ми і організували дані курси», - зазначив начальник кафедри психології та педагогіки майор Станіслав Ларіонов.

Під час курсів інструктори навчають психологів підготовці тренажерів та ділянки місцевості до проведення занять, порядку та правильності виконання вправ.

«Хоча це все виглядає як гра, ми розуміємо, що це серйозний досвід для кожного з нас. Бо наша професія вимагає від нас не тільки роботи з письмовими тестами, а й вміння моделювати стресові ситуації для особового складу під час навчання, гуртувати колективи та допомагати особовому складу боротися зі своїми страхами», ‒ зазначив курсант Михайло Ципруш.

По завершенню курсу кожний курсант, який складе фінальний залік, отримає сертифікат та дозвіл бути керівником занять, які включають в себе елементи верхолазання та робіт на висоті.

Автор:  майор Дмитро Слурденко

фото курсант Руслан Калашник