новини

В Академії Нацгвардії стартував черговий курс підготовки офіцерів з військ

07.05.2019 17:33

В Національній академії Національної гвардії України вже вчетверте проходить інтенсивний курс навчання для офіцерів, які проходять службу в НГУ та не мають військової освіти.

Упродовж трьох місяців 54 слухача, незалежно від фаху, інтенсивно вдосконалять свої навички з тактики, тактико-спеціальної, вогневої, фізичної підготовки, управління повсякденною діяльністю підрозділів, ознайомляться з основними зразками озброєння та військової техніки.

На стройовому плацу до офіцерів звернувся начальник навчально-методичного центру Академії полковник Володимир Тробюк: «Вітаю вас у стінах нашого навчального закладу. Я бажаю всім успіхів та насичено збагатитися новими знаннями, опанувати нові навички, що дозволять якісно виконувати службові завдання. А ми, у свою чергу, намагаємося за стислий термін навчити вас якомога більшому, а головне — необхідному матеріалу».

Вже незабаром військовослужбовці відбудуть до навчального центру Академії. Всі заняття відбудуться саме там і більша частина з яких буде практичною й в польових умовах.  На тактичному полі та військовому стрільбищі вони опанують ази військової справи. Перш ніж приступити до навчання, з гвардійцями буде проведений вхідний контроль знань, який включатиме іспит з фізичної, тактико-спеціальної та вогневої підготовки.

«Як показує практика попередніх інтенсивів, цього разу буде впроваджено більше методичної підготовки при проведенні занять з підлеглим особовим складом. Адже гвардійці вчаться не лише для того, щоб захищати Батьківщину, але і щоб навчити своїх підлеглих. Офіцери дізнаються, як ведеться та хто несе відповідальність за стан ротного господарства, як правильно оформлюються документи в роті. Також передбачаються психологічні тренінги, тому що саме морально-психологічна складова є чи не найголовнішим чинником у бойовій обстановці. Крім того, гідна увага буде приділена фізичній підготовці», зазначає начальник зборів підполковник Сергій Черкашин.

Один з сьогоднішніх слухачів, молодший лейтенант Олексій Кириленко, в лавах Нацгвардії проходить службу на посаді командиру взводу з охорони спеціальних вантажів. Військова частина, в якій служить Олексій, розташована в м. Славутич та спеціалізуються на здійсненні охорони і захисті стратегічно важливого об'єкта — Чернобильскої АЕС. В майбутньому бачить себе висококваліфікованим професіоналом у сфері фізичного захисту.

Як каже Олексій, головним стимулом для навчання є отримати нові знання та перейняти досвід від досвідчених викладачів Академії.

«Я прибув на ці курси для того, щоб отримати знання з основ військової справи і у подальшому продовжити службу на офіцерській посаді. Враження наразі у мене лише позитивні. Тут створені всі умови для того, щоб ми навчалися і здобули необхідні знання. Очікую, що після навчання повернуся до своєї частини підготовленим та висококваліфікованим офіцером», - розповідає Олексій.

Загалом інтенсивні курси будуть тривати до серпня. Наприкінці зборів на військовослужбовців очікує фінальна перевірка здобутих знань та вручення сертифікатів.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ