новини

У Харкові вшанували ветеранів та полеглих у Другій світовій війні

08.05.2019 16:49

Сьогодні у Харкові на Меморіальному комплексі Слави пройшли заходи, присвячені Дню пам’яті та примирення. У покладанні квітів взяли участь ветерани Другої світової війни та локальних війн, учасники АТО й ООС, волонтери, представники громадськості, органів державної влади та місцевого самоврядування.

Участь у заході взяв і начальник Національної академії Національної гвардії України генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

«Історія Другої світової війни живе в пам’яті кожного українця, адже події 1939 – 1945 років торкнулися кожної родини та кожної людини на нашій землі. Сьогодні ми з глибокою повагою згадуємо героїв-захисників та дякуємо їм за величезний внесок у нашу спільну перемогу. Пам’ять про Другу світову війну залишається з нами як високий зразок мужності, сили духу, самопожертви, тяжкої праці, а водночас вічної скорботи за тими, хто віддав життя за свободу нашої країни», - зазначив генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

Курсанти командно-штабного факультету Академії пройшли урочистим маршем, віддаючи «шану» всім тим, хто захищав країну в часи Другої світової війни.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ