новини

В Академії Нацгвардії відбувся захід до Дня пам’яті та примирення

08.05.2019 17:44

Повною протилежністю війни завжди був мир. Невипадково до Дня пам’яті та примирення, що символізує перемогу над нацизмом, в Академії відбувся культурний захід, в якому історія та мистецтво ще раз підкреслили визначний внесок українців у перемогу в Другій світовій війні.

«Сьогоднішній захід є обов’язковим у стінах Академії Нацгвардії, адже він пов’язаний з пам’яттю, а пам’ять є надзвичайно важливою для виховання особового складу, - зазначив т. в. о. заступника начальника Академії по роботі з особовим складом полковник Юрій Драган. - Ми повинні виховати курсантів в дусі поваги до історії та її героїв, задля майбутнього України».

В Академії пам’ятають про славне минуле своїх викладачів, ветеранів Другої світової війни. Цього разу на свято завітав ветеран Олександр Горячев, який поділився з курсантами пережитими подіями, які назавжди стали частиною його життя.

«Ми повинні пам’ятати про подвиг наших дідів та прадідів, адже сказано, що боєць помирає двічі. - вважає Олександр Горячев. - Вперше, коли гине, а вдруге, коли про нього перестають пам’ятати, тож нехай військові, які поклали своє життя за мир живуть у наших серцях вічно».

Особливо важливим є проведення подібних заходів для курсантів, які через історію та мистецтво можуть краще зрозуміти всю важливість дати, яка припадає на 8 травня.

«Сьогодні особлива подія, важлива для всього світу, - переконана курсантка гуманітарного факультету Академії  Марія Іщенко. - Кожна поважаюча себе людина повинна віддавати належне усім, хто постраждав під час Другої світової війни, особливо це стосується нас, курсантів, адже ми є майбутніми захисниками України».

Під час заходу виступив оркестр Академії, музиканти якого виконали патріотичні композиції, а курсанти відкрили свої серця завдяки талановитому виконанню пісень і танців, підкресливши, таким чином, всю важливість події.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ