новини

Курсанти Київського факультету взяли участь у заходах до Дня пам’яті та примирення

08.05.2019 09:25

Курсанти Київського факультету вшанували подвиг Українського народу у Другій світовій війні та взяли участь у заходах до Дня пам’яті та примирення. Заходи проводились спільно з громадами Києво-Святошинського району та села Білогородки біля фортифікаційної споруди у селі Шеченкове.

У ці травневі дні в багатьох країнах світу згадують події Другої світової війни, адже це найкривавіший глобальний конфлікт, у ході якого загинуло за різними оцінками від 50 до 85 мільйонів людей.

Голова Києво-Святошинської районної державної адміністрації Мирослава Смірнова звернулась до присутніх ветеранів зі словами вдячності і щирими побажаннями довголіття, миру і здоров’я.

«Ми розуміємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми знаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона — запорука нашої перемоги сьогодні», - промовив курсант першого року навчання солдат Олександр Дорошенко.

Курсанти з гідністю продемонстрували глядачам прийоми рукопашного бою, розповідали про службу у Національній гвардії та особливості навчання на Київському факультеті.

Гвардійці були вражені екскурсією одним з найбільших фортифікаційних споруд лінії оброни Києва, яку проводив організатор виставки «Блокпост Пам’яті» Павло Нєтьосов.

Автор: лейтенант Альона Крижановська

фото автора