новини

В Академії курсанти вчились ідентифікувати злочинця за фотокарткою

14.05.2019 15:58

У Національній академії Національної гвардії України велика кількість годин спрямована саме на відпрацювання практичної складової занять. Важливим фактом є те, що викладачі Академії з великою відповідальністю та зацікавленістю підходять до проведення занять з майбутніми офіцерами.

Сьогодні з курсантами другого року навчання пройшло шестигодинне практичне заняття з  тактичної підготовки військ. Проводили його старший викладач кафедри тактико-спеціальної підготовки підполковник Юрій Белашов  та викладач капітан Дмитро Тробюк.

Під час заняття курсанти проводили ідентифікацію злочинця за фотокарткою.

«Під час несення служби з охорони громадського порядку часто виникають ситуації, під час яких необхідно правильно і точно скласти словесний опис злочинця, а іноді й фоторобот за словесним описом громадян, які бачили правопорушника. Саме сьогодні кожен курсант спробував самостійно скласти фоторобот злочинця. Це, звичайно, не легка справа, але деякі на відмінно впоралися із завданням, адже їх фоторобот виявився ідентичним фотокартці», - зазначив капітан Дмитро Тробюк.

Групу курсантів розподілили на підгрупи, кожна мала ноутбук з відповідним програмним забезпеченням для створення фотороботу. Далі підгрупи отримували фотокартку злочинця для безпосереднього складання фотороботу. Після цього один із представників підгрупи намагався за допомогою «словесного портрету» своїх суперників знайти фотокартку саме того злочинця, фоторобот якого було складено. Кожна підгрупа отримала бали та по закінченню заняття ті, хто набрали найбільшу кількість балів отримали відмінні оцінки.

«Саме такі заняття потрібні нам, як майбутнім офіцерам та правоохоронцям. Вони цікаві і необхідні для подальшої військової служби. Оскільки у майбутньому, під час служби у військових частинах, а саме у  підрозділах з охорони громадського порядку, ми будемо співпрацювати з поліцією, досвід складання фотороботів є надзвичайно важливим для нас. Під час служби можуть виникати різноманітні події, перш за все,  це стосується злочинів і правопорушень. Ми повинні миттєво реагувати та приймати рішення, а такі знання та навички допоможуть нам у забезпеченні правопорядку у нашій державі», - зазначив курсант Дмитро Кавун.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ