новини

В Академії Національної гвардії – молоде поповнення

15.05.2019 16:59

До Національної академії Національної гвардії України прибули 19 призовників з Харківської області, які проходитимуть строкову службу.

Солдати будуть служити в батальйоні забезпечення навчального процесу. Більшість з майбутніх строковиків вже мають вищу освіту.

У перший день в Академії Нацгвардії майбутні солдати познайомились з безпосередніми командирами, отримали форму, пройшли гігієнічні заходи та медичний огляд.

Командир батальйону підполковник Дмитро Дрібноход закликав хлопців чесно відноситися до військової служби і запевнив, що військова служба стане для юнаків значимим періодом життя.

«Вибір цих юнаків служити є дуже важливим на сьогодні. За час служби, строковики матимуть змогу розвиватися і покращувати свої професійні якості. Перед хлопцями нелегке випробування, але саме армія допоможе їм зміцнити свій дух і тіло. Перспективи в них є, варто старатися та сумлінно служити», - зазначив Дмитро Дрібноход.

Усі хлопці єдині у своєму бажанні здобути нові знання та навички, а дехто з юнаків планує пов’язати свою долю й у майбутньому зі служінням українському народові.

Серед таких хлопців є Сергій Колій. Він з дитинства мріяв бути військовим, тому зробивши відважний крок призвався в армію. У Сергія мрія бути не просто військовим, а стати офіцером. Після проходження курсу молодого бійця, хлопець збирається вступати  на курсанта на факультет логістики, адже майбутнє хоче пов’язати з автомобільною справою. Юнака ще з дитинства тягнуло до всього, що стосувалося техніки. Пробувши в Академії день, Сергій зізнається, що вже повністю поринув у військову справу і швидше хоче перейти до занять.

«Ідучи на строкову військову службу, я відразу вирішив, що піду до Національної гвардії України. Загалом у мене дуже позитивні перші враження. Я радий, що зробив перший крок до здійснення своєї мрії – стати військовим», - зазначив Сергій Колій.

Вже з понеділка  у хлопців розпочинається курс молодого бійця, де будуть включені теоретичні та практичні заняття для формування первинних навичок, необхідних для служби. Чекають на солдат практичні стрільби та водіння.

Після складання військової присяги на вірність українському народові, солдати будуть розподілені в роти для проходження служби, яких в батальйоні три: рота забезпечення навчального процесу, автомобільна та рота охорони та комендантської служби.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ